cookie-og-privatlivspolitik
Spændingerne mellem Etiopiens etniske grupper er vokset under Abiy Ahmed, der har været ved magten siden 2018. (Arkivfoto).
Spændingerne mellem Etiopiens etniske grupper er vokset under Abiy Ahmed, der har været ved magten siden 2018. (Arkivfoto).
Foto: Presidential Press Service/Reuters

Udland

Over 80 civile dræbt under nye angreb i Vestetiopien

Angreb i Vestetiopien har stået på siden september. Tirsdag blev mindst 80 civile dræbt ifølge kommission.
13. januar 2021 kl. 16:11 Af Ritzau

Annonce

Flere end 80 civile blev dræbt i et angreb i den vestlige del af Etiopien tirsdag. Det er sket, efter at volden i området er tiltaget de seneste måneder.

Det oplyser en etiopisk kommission for menneskerettigheder onsdag.

- Vi har modtaget information om, at over 80 civile blev dræbt 12. januar i et område kaldet Daletti i den etiopiske region Benishangul-Gumuz, siger Aaron Maasho, som er talsmand for kommissionen.

De dræbte er mellem 2 og 45 år ifølge talsmanden. Det står ikke klart, hvem der står bag angrebet.

Landsbyen Daletti ligger i området Metekel, hvor hundredvis af civile er blevet dræbt i angreb, hvor gerningsmændene har brugt pistoler, knive og andre våben. Angrebene har stået på siden september.

Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, har kæmpet med at få oprettet ro i området. Han har ikke kunnet forklare, hvad der driver volden, selv om han besøgte området i december, hvor han også sørgede for en kommandopost til at få styr på situationen.

Kort efter premierministerens besøg i december blev over 200 dræbt i en massakre. Ifølge Amnesty International tydede det dengang på, at angrebet var etnisk motiveret.

Siden september har området været ramt af flere dødelige angreb, som er drevet af vold mod Amhara-, Oromo- og Shinasha-samfundene.

Spændingerne mellem Etiopiens etniske grupper er vokset under Abiy Ahmed, der har været ved magten siden 2018.

Det skyldes blandt andet, at han i sin præsidentperiode har fremskyndet en række reformer, som har løsnet statens jerngreb om regionale rivaliseringer.

Der er ikke kendte forbindelser mellem volden i Vestetiopien og de militære handlinger, der foregår i Etiopiens nordlige region Tigray.

I november sendte premierministeren soldater til Tigray.

Kampene i regionen brød ud 4. november, da Etiopiens regering indledte en militær offensiv i Tigray. Det skete efter et angreb på militæret i den nordlige region, som styres af Tigray Folkets Befrielsesfront (TPLF).
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce