cookie-og-privatlivspolitik
Premierminister Abdalla Hamdok (foto) overtog styringen i Sudan efter Omar al-Bashirs fald i april sidste år. (Arkivfoto).
Premierminister Abdalla Hamdok (foto) overtog styringen i Sudan efter Omar al-Bashirs fald i april sidste år. (Arkivfoto).
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters

Udland

Sudan tillader alkohol og afkriminaliserer frafald fra islam

I Sudan får ikke-muslimer lov til at drikke alkohol, og det giver ikke længere dødsstraf at forlade islam.
13. juli 2020 kl. 01:20 Af Ritzau

Annonce

For første gang i årtier vil Sudan tillade ikke-muslimer at drikke alkohol. Samtidig har landet skrottet en lov, der hidtil har gjort det strafbart at forlade islam.

Det oplyser Sudans justitsminister.

Lempelserne kommer, et år efter at den autoritære leder Omar al-Bashir blev væltet i kølvandet på massive protester mod hans tre årtier lange styre.

- Sudan tillader nu ikke-muslimer at drikke alkohol, så længe det ikke forstyrrer freden, og de ikke gør det i offentligheden, siger justitsminister Nasredeen Abdulbari i et interview på statsligt tv.

Sudan har en overvejende muslimsk befolkning, men et betydeligt kristent mindretal.

Nasredeen Abdulbari oplyser videre, at regeringen også vil afkriminalisere at konvertere fra islam til en anden religion.

- Ingen har ret til at beskylde nogen person eller gruppe for at være en vantro. Dette truer samfundets tryghed og sikkerhed og fører til hævndrab, siger han.

Mange lande med en overvejende muslimsk befolkning anvender islamiske love, som betyder, at det kan straffes med døden at forlade islam.

Omar al-Bashir, der kom til magten ved et kup i 1989, blev afsat i april 2019 efter måneder med demonstrationer mod præsidenten. Demonstrationerne brød for alvor løs i december 2018, da regeringen hævede prisen på brød.

Premierminister Abdalla Hamdok overtog styringen i Sudan efter Omar al-Bashirs fald sidste år.

Hamdok er udpeget af et særligt råd bestående af seks civile medlemmer og fem militære ledere. Han står i spidsen for en treårig overgang til civilt styre efter al-Bashirs langvarige militære styre.

Den sudanske overgangsregering har allerede indført en række reformer. Blandt andet har regeringen gjort omskæring af kvinder strafbart.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce