cookie-og-privatlivspolitik
De store mængder aske fra vulkanen Semerus udbrud har noget nær begravet landsbyer i den østlige del af den indonesiske ø Java.
De store mængder aske fra vulkanen Semerus udbrud har noget nær begravet landsbyer i den østlige del af den indonesiske ø Java.
Foto: Antara Foto/Reuters

Udland

Ti personer reddet efter vulkanudbrud i Indonesien

Ti personer er blevet reddet ud af bygninger, efter at vulkanen Semeru på Java gik i udbrud i Indonesien.
05. december 2021 kl. 01:55 Af Ritzau

Ti personer er blevet reddet på den indonesiske ø Java, hvor de har været fanget, efter at vulkanen Semeru gik i udbrud.

Det oplyser en talsperson fra landets enhed for katastrofehåndtering.

Semeru udgør det højeste bjerg på Java og gik i udbrud tidligt lørdag eftermiddag dansk tid.

Videoer, som blev delt af katastrofehåndteringspersonale på stedet, viste nærtboende indonesere, der flygtede fra stedet til fods.

Umiddelbart efter hændelsen oplyste en embedsmand fra lokalstyret i distriktet Lumajang, at en person havde mistet livet, og at flere end 40 personer havde fået brandskader som følge af udbruddet.

Annonce

Natten til søndag dansk tid oplyste beredskabet på stedet, at antallet af døde var steget til "mindst to". Bare en lille time senere oplyste lokale myndigheder, at det officielle dødstal var 13.

Det fremgår ikke tydeligt af opdateringen fra beredskabet, hvor de reddede har siddet fast.

Men tidligere har der været beretninger fra stedet om, at der var tale om personer, der var blevet fanget i bygninger som følge af de store mængder aske, der har lagt sig over flere byer i området.

En embedsmand fra Lumajang har tidligere oplyst, at en række minearbejdere har siddet fast i sandminer, efter at vulkanen gik i udbrud.

Semeru er mere end 3600 meter høj, og det er bare én blandt Indonesiens knap 130 aktive vulkaner. Den er tidligere gået i udbrud i januar, men dengang var der ingen rapporterede dødsfald som følge af udbruddet.

Annonce

De indonesiske øer ligger midt i "Ildringen", som er en zone i Stillehavet med utrolig høj seismisk aktivitet. Flere tektoniske plader i Jordens skorpe mødes her, og derfor ser man ofte vulkaner og jordskælv i regionen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE