cookie-og-privatlivspolitik
Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, skitserede tirsdag nye corona-restriktioner for efteråret, hvis krisen tager til. Der vil blive lagt vægt på at undgå en fuld nedlukning af samfundet.
Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, skitserede tirsdag nye corona-restriktioner for efteråret, hvis krisen tager til. Der vil blive lagt vægt på at undgå en fuld nedlukning af samfundet.
Foto: Kay Nietfeld/Ritzau Scanpix

Udland

Tyskland forbereder nødplan for coronakrise i efteråret

Begrænsninger i salg af alkohol kan blive indført i Tyskland, hvis smitteudbredelse fortsætter.
29. september 2020 kl. 18:30 Af Ritzau

Annonce

Forbundskansler Angela Merkel skitserede tirsdag nye corona-restriktioner for efteråret, hvis krisen tager til. Der vil blive lagt vægt på at undgå en fuld nedlukning af samfundet.

- Det er vores hensigt at holde gang i så meget som muligt af både det offentlige liv og det private sociale liv, siger forbundskansleren.

Merkel lagde på en videokonference tirsdag med de 16 tyske delstaters politiske ledere vægt på at få forberedt flere restriktioner såsom begrænsninger i salg af alkohol og obligatorisk brug af mundbind i stadigt flere sammenhænge.

De skal træde i kraft, hvis krisen forværres yderligere.

Antallet af nye registrerede smittetilfælde blandt tyskere har flere gange været over 2000 om dagen den seneste uge. Det er det højeste niveau siden april.

På videokonferencen blev der også talt om muligheden for skærpede forsamlingsforbud.

Antallet af deltagere ved arrangementer på offentlige steder foreslås reduceret til 50 - og i private hjem til 25.

Restriktionerne vil træde i kraft, hvis der overskrides en tærskel, hvor der registreres 35 nye coronatilfælde per 100.000 indbyggere over en periode på syv dage.

- Når efterårsvejret sætter ind, og flere bliver indenfor, kan vi vente mere udbredelse af smitte, siger Merkel.

Flere delstater har protesteret mod tiltagene. Sachsens ministerpræsident, Michael Kretschmer, siger, at strengere restriktioner kun giver mening, hvor man ser meget skarpe stigninger i antallet af smittede.

Merkel har advaret om, at antallet af smittede kan stige til 19.200 dagligt, hvis der ikke ændres på den nuværende udvikling.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce