cookie-og-privatlivspolitik
Peter Fynbo forlader De Farende Svende, der anno 2020 har følgende besætning: Fra venstre er Benny Haiberg, Michael Krog, Rudi Christensen og Johnny Aasberg. Fotoet er taget af gruppens faste fotograf gennem samtlige 30 år, Flemming Keith Karlsen.
Peter Fynbo forlader De Farende Svende, der anno 2020 har følgende besætning: Fra venstre er Benny Haiberg, Michael Krog, Rudi Christensen og Johnny Aasberg. Fotoet er taget af gruppens faste fotograf gennem samtlige 30 år, Flemming Keith Karlsen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

30 år med musik

De Farende Svende fejrer jubilæum og markerer det med arrangement i Kikko 28. marts. Peter Fynbo forlader gruppen, men fortsætter som kontaktperson for bookingen.
14. marts 2020 kl. 06:41 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING De er kendt af de fleste i Nykøbing F. og omegn - musikgruppe De Farende Svende.

Den festlige spillemandsgruppe blev stiftet 28. marts 1990 af banjospiller Peter Fynbo og Michael Krog på harmonika. De tog initiativet og fik kontakt til den lokale impresario Ole Mortensen (OM Music), hvor der hurtigt blev skrevet en solokontrakt.

Michaels Krogs broder, Jan Krog, kom med i gruppen som guitarist. Ole Mortensen gjorde hurtigt gruppen kendt med utallige spillejobs over det ganske land gennem årene. I 1995 stoppede Jan Krog og Finn Holger Nielsen kom med som vaskebrætspiller. I år 2000 blev Finn afløst af Nes Munk Hansen, som havde været vaskebrætspiller i spillemandsgruppen Pigernes Fornøjelse. Nes var med til januar 2016, hvor han efter svær sygdom afgik ved døden. Michael Krog var fraværende i en periode p.g.a. sygdom, hvor pianist Finn Hansen fra Næstved overtog opgaven som harmonikaspiller.

I 2016 overtog Rudi Christensen jobbet som vaskebrætspiller efter Nes og som et nyt tiltag blev trioen til en kvartet, hvor bassisten Johnny Aasberg blev fast medlem.

Som navnet indikerer, så farer de fire friske gutter land og rige rundt til alt fra morgenmusik ved mærkedage og fester til gårdsangere og markedstelte.

Det er også blevet til flere tv-optrædener gennem tiden - blandt andet "Fællessang på Bakken" med Johnny Reimar som vært.

Gruppen har ligeledes været på Dansktoppen flere gange med en placering som nummer 1 som bedste resultat.

- Og så har vi også indspillet cd'ere - 10 i alt. En af disse sammen med Ove Bager fra Fynsk Harmoniforvirring i 1997. Ove var ligeledes med på flere job ved byfester og kræmmermarkeder. Ja, vores scrapbog rummer utallige festlige oplevelser gennem tiden. erindrer gruppens "grand old man", Peter Fynbo.

Jubilæet markeres på dagen lørdag 28. marts med en jubilæumsfest i Restaurant Kikko i Nykøbing fra klokken 12 til 18, hvor der udover en luksusbuffet bydes på masser af musikalsk underholdning fra en lang række forskellige kunstnere.

Peter Fynbo vil i øvrigt benytte lejligheden til efter 30 år at takke af. Han afløses af Benny Haiberg, men fortsætter som kontaktperson for booking af De Farende Svende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce