cookie-og-privatlivspolitik
Nu er Danmarks sidste fire cirkuselefanter færdige med livet på landevejen og er flyttet ind i Knuthenborg Safaripark, hvor de skal tilbringe resten af deres dage.
Nu er Danmarks sidste fire cirkuselefanter færdige med livet på landevejen og er flyttet ind i Knuthenborg Safaripark, hvor de skal tilbringe resten af deres dage.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Cirkus byttet ud med park

Danmarks sidste cirkuselefanter er nu flyttet ind i deres nye staldanlæg i Knuthenborg Safaripark.
27. maj 2020 kl. 06:07 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

LOLLAND Der var en helt særlig stemning, da en specialdesignet lastbil forleden kørte ad alléen op mod indgangen til Knuthenborg Safaripark. Med ombord havde bilerne Danmarks tungeste pensionister, nemlig de fire forhenværende cirkuselefanter, som skal leve resten af deres liv i parken.

- I dag er virkelig en særlig dag. At se elefanterne bliver kørt ind i deres nye staldanlæg er bare helt specielt. Når de om kort tid bliver lukket ud i det store anlæg, bliver det kulminationen på årtiers hårdt arbejde for at få de vilde dyr ud af cirkusserne. Især de sidste to år har vi knoklet for at sikre, at elefanterne kunne tilbringe resten af deres dage under de bedste betingelser her i Knuthenborg Safaripark. Så vi er meget glade i dag, lød det fra Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

- I dag sætter vi et endeligt punktum for de fire elefanters rejse. Det er et vigtigt slag for dyrevelfærden i Danmark, og vi er rigtig glade for, at det er lykkes med at finde et nyt hjem til elefanterne, sagde fødevareminister Mogens Jensen.

De tre elefanter fra Cirkus Arena har, mens byggeriet er stået på, gået sammen med Ramboline fra Cirkus Trapez i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse.

Nu er alle fire elefanter rykket videre til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland, hvor de "bare skal være elefanter" med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg, men der går lidt tid, før de bliver sat fri på savannen.

Nu skal de i første omgang gradvis vænne sig til de nye faciliteter op til den officielle åbning af Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark 1. juni 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce