cookie-og-privatlivspolitik
Gruppen Falconia giver i denne uge falkonershows i Middelaldercentret.
Gruppen Falconia giver i denne uge falkonershows i Middelaldercentret.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Falkonershow: Oplev jagtfugle på tæt hold

En af middelalderens mest populære tidsfordriv og sportsgrene, hvis man var adelig, var at gå på jagt med falke og ses afbilledet på mange samtidige illustrationer.
20. juli 2021 kl. 06:04 Af Manfred Sørensen

SUNDKØBING Det er ikke mange i Europa, der stadig arbejder med den gamle jagtmetode med falkejagt fra hesteryg, men Middelaldercentret har fået lokket en meget dygtig og professionel tjekkisk gruppe til at komme og fremvise deres falke.

Gruppen Falconia, der ud over nogle menneskelige medlemmer, også består af flere heste og otte fugle, kommer til Middelaldercentret, hvor de vil bo i Sundkøbing, og lave to store falkonershows om dagen fra onsdag 21. juli til søndag 25. juli.

Der vil være et show om formiddagen og et om eftermiddagen. Der vil være danske speak på alle shows, men de taler også udmærket engelsk, hvis man er interesseret i mere viden om fuglene efter showet.

Gruppen har specialiseret sig i historisk jagt med fugle fra hesteryg som man gjorde i 1400-tallet og til de mange shows vil de tage publikum med på en rejse tilbage til dengang jagt med fugle var den fortrukne jagtmetode blandt adelen.

At få hest, fugl og rytter til at samarbejde for at opnå succes i jagten, er et kunststykke og nærmest som at se en smuk udført dans.

Annonce

Ud over de smukke falke er der selvfølgelig også levende formidling og arbejdende værksteder i husene i Sundkøbing, blideskud, ridderturnering, bueskydning og meget andet.


Aftenåbent medfalkonershow og ildkugle

Onsdag den 21. juli har Middelaldercentret åbnet fra 10:00-20:30 og Falconia vil fremvise deres flotte show om aftenen.

Dagen afsluttes med et imponerende skud med ildkugle den store blide.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE