cookie-og-privatlivspolitik
Der venter sjove oplevelser for store som små, når Danmarks Internationale Gadeteater besøger Nykøbing og Marielyst.
Der venter sjove oplevelser for store som små, når Danmarks Internationale Gadeteater besøger Nykøbing og Marielyst.
Foto: Danmarks Internationale Gadeteater

Ugeavisen Guldborgsund

Fantastiske forestillinger i byen

Byrummet vil byde på overraskende oplevelser, når Danmarks Internationale Gadeteater vender tilbage til Guldborgsund.
17. august 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING/MARIELYST Efter en corona-pause i 2020 er Danmarks Internationale Gadeteater fra 22. til 28. august tilbage i Nykøbing og Marielyst. På gader og pladser, torve og grønne områder byder artisterne velkommen til sjove, rørende og ekvilibristiske optrædender, der med garanti vil give anledning til både gys, grin, forundring og fest.

Guldborgsund Kommune, Vores Nykøbing, Teatret Masken, Teaterforeningen Guldborgsund og Nykøbing Falster Turistforening præsenterer i tæt samarbejde med holdet bag Danmarks Internationale Gadeteaterfestival et varieret teaterprogram for både børn og voksne bestående af 10 forestillinger med teatertrupper fra blandt andet Frankrig, Fillippinerne, Østrig, Italien og Argentina.

- Det er en glæde, at vi igen får gadeteater i vores byrum. Fra politisk hold har vi en målsætning om, at Guldborgsunds borgere skal møde kunst og kultur som en del af deres hverdag, og det har corona sat en stopper for over det sidste år. Vi ser derfor meget frem til en uge med 'liv i gaden', siger Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg. Han åbner officielt festivalen mandag 23. august klokken 16 på Lilletorv i Nykøbing.

Fra Hannah Karina Mikkelsen, leder af Teatret Masken, lyder det:

- Generelt i hele Danmark oplever vi, at det, i forbindelse med genåbningen efter corona, har været sværere at få folk ind på kulturinstitutioner. På Teatret Masken er det dog omvendt, vores publikummer glæder sig til at komme ind i teatersalen igen. I år er det dog ekstra skønt at starte sæsonen med en gadeteaterfestival, hvor alle forestillinger er udendørs. Vi kan med gadeteaterfestivalen tilbyde et internationalt og sprudlende program af virkelig høj kvalitet. Forhåbentlig får publikum "blod på tanden" på mange flere, spændende kulturoplevelser - og her kan både Teatret Masken og Teaterforeningen Guldborgsund byde på en sæson fyldt med fantastiske forestillinger.

Annonce

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet, A.P. Møller Fonden og Wistifonden, samt Guldborgsund Kommune, Teatret Masken, Vores Nykøbing, Nykøbing F Turistforening. Teaterforeningen Guldborgsund stiller op med frivillige medarbejdere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE