cookie-og-privatlivspolitik
I landsbyen Schlagsdorf skal vi besøge det lille grænsemuseum Schlagsdorf Grenzhus, der levende fortæller om hverdagen for de tyskere, der under den kolde krig boede bag jerntæppet.
I landsbyen Schlagsdorf skal vi besøge det lille grænsemuseum Schlagsdorf Grenzhus, der levende fortæller om hverdagen for de tyskere, der under den kolde krig boede bag jerntæppet.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Ny dato for tur: I sporet på DDR

Grundet Covid-19 måtte vi i april aflyse en læsertur til det hedengangne DDR. Nu er vi så klar med en ny dato. Hvor meget ved du egentligt om det hedengangne DDR og den frygtelige grænse, der i hele 28 år adskilte de to Tysklande? Alt dette ikke langt fra Lolland-Falster. Ta' med De Grønne Busser på Ugeavisens endagstur 15. september for blot 795 kroner og bliv meget klogere på landet der forsvandt.
11. juni 2020 kl. 15:52 Af Manfred Sørensen

Annonce

Guldborgsund November 1989 faldt Berlinmuren og året efter - helt nøjagtig 3. oktober 1990 - blev Tyskland genforenet.

I år er det altså 30-året for genforeningen i vores store nabo sydpå. Det sætter vi fokus på her i Ugeavisen i samarbejde med det lokale bus- og rejseselskab De Grønne Busser.

Det sker er tirsdag 15. september med en spændende og interessant læserrejse, en endagstur, som vi kalder "I sporet på DDR - landet der forsvandt".


Landet der forsvandt

DDR, Deutsche Demokratische Republik (Østtyskland), blev grundlagt 7. oktober 1949 som en direkte konsekvens af at, de tre vest allierede havde grundlagt BRD, Bundesrepublik Deutschland (Vesttyskland), i forbindelse med Tysklands deling umiddelbart efter 2. Verdenskrig.

I 1961 blev Berlinmuren opført - den forfærdelige grænse, der i hele 28 år skulle dele de to Tysklande, inden DDR's endeligt blev beseglet i forbindelse med murens fald i 9. november 1989.

Det blev herefter besluttet, at DDR skulle indlemmes i BRD, og DDR ophørte altså med at eksistere 3. oktober 1990.

- Med endagsturen vil vi gerne give vore læsere muligheden for at opleve historiens vingesus ved at tage på en tur tilbage i tiden i det hedengangne Østtyskland, fortæller Carsten Johansen fra De Grønne Busser, der bliver rejseleder på turen.

Carsten Johansen er ekspert på området. Han har blandet andet en arbejdsmæssig fortid på den tyske stats turistkontor i både Frankfurt og København.

Efter endt opsamling på Lolland-Falster krydser vi Østersøen med Rødby-Puttgarden, og gør stop i Bordershoppen inden vi kører sydpå.

På vor vej mod Lübeck læner vi os tilbage, nyder en kop kaffe og et rundstykke.


Med færgen over "Trave"

Efter en lille time kører vi langs kysten til Travemünde. Her tager vi færgen over "Trave" til Priwall og er straks fremme ved den gamle tysk/tyske grænse.

Her gør vi et holdt, ser billeder fra en svunden tid, inden vi atter tager plads og langs grænsen kører til vores frokoststed, som er det rustikke og hyggelige Hof Alte Zeit.


Hører om grænsen

Efter frokosten fortsætter vi turen og når til den lille landsby og det vildt interessante museum Schlagsdorf Grenzhus, der er en rekonstruktion med originale elementer fra de omfattende bevogtningsanlæg. Her kan man i ro og mag nyde udstillingen, der levende giver et indtryk af grænsen og livet bag den.

Ikke langt fra museet er der mulighed for at besigtige et stykke genopbygget grænse. Her er pigtråd, porte, vagttårn og meget mere.

Sidst på eftermiddagen tager vi mætte af oplevelser plads i bussen og begiver os mod nord og hjem til Lolland-Falster. På turen hjem serveres en sandwich og en øl/vand. Med Scandlines ankommer vi ca. 19.30 til Rødby.


Pris, tilmelding

Prisen for at deltage er 795 kroner, der dækker bus, færgeoverfart, kaffe og rundstykke i bussen på udturen, shopping ved Bordershop, færgeoverfarter, dansk guide, frokost i det gamle DDR, entré til grænsemuseum, sandwich og en øl/vand på hjemturen samt moms og alle afgifter.

.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce