Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Ny dato for tur: I sporet på DDR

I landsbyen Schlagsdorf skal vi besøge det lille grænsemuseum Schlagsdorf Grenzhus, der levende fortæller om hverdagen for de tyskere, der under den kolde krig boede bag jerntæppet. Foto: PR

Grundet Covid-19 måtte vi i april aflyse en læsertur til det hedengangne DDR. Nu er vi så klar med en ny dato. Hvor meget ved du egentligt om det hedengangne DDR og den frygtelige grænse, der i hele 28 år adskilte de to Tysklande? Alt dette ikke langt fra Lolland-Falster. Ta' med De Grønne Busser på Ugeavisens endagstur 15. september for blot 795 kroner og bliv meget klogere på landet der forsvandt.

Guldborgsund November 1989 faldt Berlinmuren og året efter - helt nøjagtig 3. oktober 1990 - blev Tyskland genforenet.

I år er det altså 30-året for genforeningen i vores store nabo sydpå. Det sætter vi fokus på her i Ugeavisen i samarbejde med det lokale bus- og rejseselskab De Grønne Busser.

Det sker er tirsdag 15. september med en spændende og interessant læserrejse, en endagstur, som vi kalder "I sporet på DDR - landet der forsvandt".

Landet der forsvandt

DDR, Deutsche Demokratische Republik (Østtyskland), blev grundlagt 7. oktober 1949 som en direkte konsekvens af at, de tre vest allierede havde grundlagt BRD, Bundesrepublik Deutschland (Vesttyskland), i forbindelse med Tysklands deling umiddelbart efter 2. Verdenskrig.

I 1961 blev Berlinmuren opført - den forfærdelige grænse, der i hele 28 år skulle dele de to Tysklande, inden DDR's endeligt blev beseglet i forbindelse med murens fald i 9. november 1989.

Det blev herefter besluttet, at DDR skulle indlemmes i BRD, og DDR ophørte altså med at eksistere 3. oktober 1990.

- Med endagsturen vil vi gerne give vore læsere muligheden for at opleve historiens vingesus ved at tage på en tur tilbage i tiden i det hedengangne Østtyskland, fortæller Carsten Johansen fra De Grønne Busser, der bliver rejseleder på turen.

Carsten Johansen er ekspert på området. Han har blandet andet en arbejdsmæssig fortid på den tyske stats turistkontor i både Frankfurt og København.

Efter endt opsamling på Lolland-Falster krydser vi Østersøen med Rødby-Puttgarden, og gør stop i Bordershoppen inden vi kører sydpå.

På vor vej mod Lübeck læner vi os tilbage, nyder en kop kaffe og et rundstykke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med færgen over "Trave"

Efter en lille time kører vi langs kysten til Travemünde. Her tager vi færgen over "Trave" til Priwall og er straks fremme ved den gamle tysk/tyske grænse.

Her gør vi et holdt, ser billeder fra en svunden tid, inden vi atter tager plads og langs grænsen kører til vores frokoststed, som er det rustikke og hyggelige Hof Alte Zeit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hører om grænsen

Efter frokosten fortsætter vi turen og når til den lille landsby og det vildt interessante museum Schlagsdorf Grenzhus, der er en rekonstruktion med originale elementer fra de omfattende bevogtningsanlæg. Her kan man i ro og mag nyde udstillingen, der levende giver et indtryk af grænsen og livet bag den.

Ikke langt fra museet er der mulighed for at besigtige et stykke genopbygget grænse. Her er pigtråd, porte, vagttårn og meget mere.

Sidst på eftermiddagen tager vi mætte af oplevelser plads i bussen og begiver os mod nord og hjem til Lolland-Falster. På turen hjem serveres en sandwich og en øl/vand. Med Scandlines ankommer vi ca. 19.30 til Rødby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pris, tilmelding

Prisen for at deltage er 795 kroner, der dækker bus, færgeoverfart, kaffe og rundstykke i bussen på udturen, shopping ved Bordershop, færgeoverfarter, dansk guide, frokost i det gamle DDR, entré til grænsemuseum, sandwich og en øl/vand på hjemturen samt moms og alle afgifter.

.

  • I landsbyen Schlagsdorf skal vi besøge det lille grænsemuseum Schlagsdorf Grenzhus, der levende fortæller om hverdagen for de tyskere, der under den kolde krig boede bag jerntæppet. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp