Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Publikum strømmede til museer

Under corona-nedlukningen gik Museum Lolland-Falster nye formidlingsveje og sendte live på Facebook fra blandt andet åbningen af udstillingen LOLA på Stiftsmuseet. Foto: Museum Lolland-Falster

COVID-19 forhindrede ikke Museum Lolland-Falster i at opnå et fantastisk resultat i 2020 med fordoblet entreindtægt og 50 procent flere gæster.

LOLLAND-FALSTER COVID-19 forhindrede ikke Museum Lolland-Falster i at opnå et fantastisk resultat i 2020 med fordoblet entreindtægt og 50 procent flere gæster.

Det fortæller museet i en pressemeddelelse.

Direktør for Museum Lolland-Falster Ulla Schaltz er en meget lettet og meget glad museumsdirektør. Det skyldes, at museet er kommet bragende flot gennem 2020. Hun kan se tilbage på et samlet besøgstal, som er steget med 54 procent og en fordoblet entréindtægt til over 800.000 kroner.

Museum Lolland-Falster skulle dog meget grueligt igennem. I marts lukkede museet ned som følge regeringens corona-restriktioner. Først i juni måned fik museet lov til at åbne igen, tidsnok til at sæsonen kunne reddes. Den store stenalderudstilling LOLA åbnede til tiden på Stiftsmuseet, og museets andre udstillingssteder kunne nyde den fulde højsæson.

- Vi holdt vejret. Vi frygtede det værste og håbede det bedste. Heldigvis gik det langt bedre end vi overhovedet turde håbe på, men det var nogle meget nervepirrende måneder, og selv i de første par uger af sommeren var vi usikre på om folk overhoveder turde besøge museerne, siger Ulla Schaltz, som takker sine medarbejdere for en stor og flot indsats med at give gæsterne en god oplevelse trods corona.

Lola sprængte alle rammer

Men publikum svigtede ikke. De væltede ind. Det blev i alt til 25.983 gæster mod 16.928 gæster i 2019. Tre af museets udstillingssteder oplevede fremgang. Med 8.771 gæster sprængte udstillingen LOLA alle rammer og forventninger. Næsten 11.000 besøgte De Gamle Huse i Maribo, mens 4.396 besøgte Museum Obscurum i Nykøbing. Kun Reventlow-Museet Pederstrup oplevede med 1.912 gæster et fald i besøgstallet. Faldet skal dog ses på baggrund af en stor og meget velbesøgt særudstilling i 2019 og kortere åbningstid i 2020.

- Det var på en måde held i uheld, at mange danskere holdt ferie på Lolland-Falster. Vi kunne bidrage med kulturhistoriske oplevelser og dermed understøtte Lolland-Falster som turismedestination, siger Ulla Schaltz, som fremhæver et rigtig godt samarbejde med Visit Lolland-Falster.

Hun fortæller, at coronakrisen også tvang museet til at gå nye veje i formidlingen, og hendes personale var virkelig kreative.

- De gamle Huse tjente som udeskole i foråret, og vi sendte live på Facebook fra vores udgravninger, når nu vi ikke kunne holde åbne udgravninger i samme omfang som normalt, siger Ulla Schaltz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke alt er fryd og gammen

Selv om 2020 gik hen og blev et godt år, er der dog flere dråber malurt i bægret.

Reventlow-Museet måtte aflyse sit store alsangsarrangement. Det samme skete for De Gamle Huses årlige Fra Damp til Diesel. Heller ikke museets store historiske madprojekt EGN kunne præsenteres som planlagt.

- Det er store og meget publikumsvenlige arrangementer, og et projekt som EGN har netop sin styrke i mødet mellem mennesker. Til gengæld kan vi så glæde os over sommerens succesfulde arkæologiske udgravninger på Trygge Slot, der endte på Slots- og Kulturstyrelsens top 10 over årets arkæologiske udgravninger, lyder det fra Ulla Schaltz.

Hun ser frem til 2021, hvor museet for alvor går i gang med at rejse penge til er nyt Museum Lolland-Falster og Reventlow-Museet sætter fokus på formidling af mad omkring et nyrenoveret herskabskomfur. Det bliver også året, hvor EGN skal foldes ud, hvis corona-pandemien løsner sit greb.

  • Under corona-nedlukningen gik Museum Lolland-Falster nye formidlingsveje og sendte live på Facebook fra blandt andet åbningen af udstillingen LOLA på Stiftsmuseet. Foto: Museum Lolland-Falster
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp