cookie-og-privatlivspolitik
Ove Dahl (tv) og Kurth Kragh vil publikum i teatersalen til at spidse ører.
Ove Dahl (tv) og Kurth Kragh vil publikum i teatersalen til at spidse ører.
Foto: Manfred Sørensen

Ugeavisen Guldborgsund

True crime i teatersalen

En fyldt teatersal lyttede intenst i mere end to timer til de to tidligere drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahls beretninger fra den mørke side af Danmark.
14. oktober 2021 kl. 06:37 Af Manfred Sørensen

NYKØBING At den såkaldte True Crime-genre også på Lolland-Falster er populær som aldrig før blev understreget, da de to tidligere drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahl forleden indtog scenen på Nykøbing F. Teater med deres foredrag "Drabscheferne - de mest spektakulære drab i nyere tid".

En fyldt teatersal lyttede intenst i mere end to timer til de to pensionisters beretninger fra den mørke side af Danmark.

Kurt Kragh, 71 år og blandt andet tidligere souschef for det hedengangne Rejseholdet, og Ove Dahl, 72 år og blandt andet tidligere drabschef ved Københavns Politi, forklarede om de syv motiver til drab og gav et unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder. Hver især berettede de to herrer også om flere af deres mest opsigtsvækkende efterforskninger, heriblandt Stewardesse-drabet og ikke mindst den berømte og berygtede sag om Amager-manden.

Til trods for det alvorlige emne forstod Kragh og Dahl at servere det hele med humor og glimt i øjet. Og så kunne Kurt Kragh da heller ikke lade være med at revse den meget kontroversielle Politireform fra 2007, der blandt andet betød, at Rejseholdet blev nedlagt.

I pausen og efter foredraget gav foredragsholderne sig tid til at sælge og signerede deres nye bog "Den ultimative forbrydelse". Flere fra publikum havde også medbragt tidligere udgivelser af de to garvede efterforskere til signering.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE