Annonce
Ugeavisen Lolland

Craft Days skal tiltrække mænd

Der skal liv i de traditionelle turistattraktioner under CraftDays, som har tre primus motorer: Amalie Knirke Jensen, Jonas Kaspersen og Bodil Egeberg, der her står i kirken, som skal blive ekstra kulørt i ugen med quiltede tæpper på bænkene. Foto: Daniel Brøns

CraftDays går i gang i næste uge og skal tiltrække flere almindelige turister, der ikke nødvendigvis kommer for at lære om strik og kunst.

MARIBO - Jamen CraftDays er da for mænd også. Jeg talte lige med en dame, der fortalte, at hendes mand skal op og se en kunstner håndtere en motorsav.

Sådan fortæller CraftDays nyeste engagerede medarbejder Amalie Knirke Jensen, der har brugt de seneste mange uger på at sammenstykke et stort program for festivalen.

Sammen med de to andre hovedkræfter bag projektet Jonas Sylvester Kaspersen fra Iværksætter Lolland og Bodil Egeberg fra BeoBeo i Vestergade har hun sammensat det hidtil største program nogensinde. Og Amalie Jensen er optimist.

- Jeg kan se, at vi har dobbelt så mange tilmeldinger på facebook som sidste år, og jo flere aktiviteter, des mere interessant bliver det for bredere kredse af deltagere, siger hun og bakkes op af Bodil Egeberg.

- Jeg gætter på, at der kom 450 deltagere sidste år, og det bliver langt flere i år, siger kunsthåndværkeren og oplyser, at festivalen i år desuden også markedsføres på forskellig vis i det nordlige Tyskland.

Stikke-gudstjeneste

Blandt nyhederne i år bliver blandt andet, at domkirken bliver fyldt op med Quilt-tæpper syet af Anette Askholm og Jette Carlsen, så forventligt 70 - 80 quilts vil ligge smukt ud over kirkebænkene. .Domkirken har desuden taget initiativ til en stikkegudstjeneste, der bliver holdt søndag den 11. oktober, hvor man får mulighed for at tage strikketøjet med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forlænge sæsonen

Arrangørerne har også i år gjort en stor indsats for, at arrangementet medvirker til at forlænge turistsæsonen. Eksempelvis er minibyen åben hele ugen, så man kan prøve at mure på den lille domkirke.

Bodil Egeberg er overbevist om, at en succes venter i de kommende år og sammenligner blandt andet med den franske uge i Præstø, der tiltrækker 40.000 gæster, fordi der sker så meget. Og det samme gælder andre by-festivaler rundt om i Danmark.

CraftDays foregår 6-10 oktober og kan opleves i adskillige butikker i Maribo i dagene 6.-10. oktober, hvor du kan opleve kunsthåndværk, lære kunsthåndværk selv og meget andet. Se det omfattende program på maribocraftdays.dk

  • Der skal liv i de traditionelle turistattraktioner under CraftDays, som har tre primus motorer: Amalie Knirke Jensen, Jonas Kaspersen og Bodil Egeberg, der her står i kirken, som skal blive ekstra kulørt i ugen med quiltede tæpper på bænkene. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland