cookie-og-privatlivspolitik
Korleder Karina Fredensborg holder takten ved flyglets tangenter.

2

Billeder

Korleder Karina Fredensborg holder takten ved flyglets tangenter.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

De vil så gerne ud at synge igen

Sangglæden er smittende, når Unika-koret mødes for at øve tirsdag aften.
05. januar 2022 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Kim Larsen-sange, viser, James Bond-temaer, Elvis-julesange, Verdis fangekor!

Unika-korets repertoire spænder bredt. Dog er der altid tale om rytmiske numre med lidt klassisk indimellem, understreger korets leder, Karina Fredensborg

Ingen gospeltoner lyder, når det rytmiske Unika-kors omkring 45 medlemmer mødes tirsdag aften for at øve i Nakskov Gymnasiums musikhus.


Blå toner

Koret fejrede 10-års jubilæum sidste år, og niveauet er ret højt med flere stemmer - både maskuline og feminine.

Når koret optræder, er blå den fremtrædende farve i kormedlemmernes fremtoning. Der er ikke tale om blå uniformer eller ens blå skjorter og bluser.

Annonce

- Men farven blå skal være et eller andet sted i det enkelte kormedlems garderobe - om det så er et lille blåt tørklæde om halsen eller et decideret festskrud i blåt - det er op til den enkelte, forklarer Karina Fredensborg.


Unika-version

Fælles for koret er den store sangglæde, som strømmer én i møde, når man træder ind lokalet under en øvesession.

Nogle står med deres mobiltelefoner og læser sangteksterne. Andre står med nodeark, og nogle få synger helt uden hjælpemidler.

- Det bedste er, når alle kormedlemmer er så godt inde i numrene, så de kan klare sig uden tekster og nodeark. For så kan man bedre give sig hen i musikken. Vi synger jo andres numre, men der skal være plads til fortolkning, så det bliver Unikas version, vi optræder med. Det gør vi bedst, når vi har lært musikken så godt at kende, at den strømmer ud af alle og bliver til et fælles og unikt udtryk, mener Karina Fredensborg, som gerne roser koret for at være gode til at få sangene ind under huden - på hver sin individuelle måde.

- Nogle forbereder sig meget, mens andre ikke har tid til det. Men alle giver, hvad de kan.

Annonce

Coronalænker snærer

Coronatiden har været en hård periode for Unika-koret. Koncerter er blevet aflyst og ingen nye arrangementer har fyldt op i kalenderen.

- Vi glæder os til foråret og lysere tider. For vi vil så gerne ud og underholde folk med vore sange, siger Karina Fredensborg.

Koret optager nye medlemmer og tager med glæde rundt og optræder med deres spændende og varierede repertoire.

Læs mere om det på Unika-korets hjemmeside og facebookside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE