cookie-og-privatlivspolitik
Jonna Juul finder hurtigt to favoritter frem, da vi spørger om en god gave til dagen. "Hvor flodkrebsen synger" og "Indtil vanvid - indtil døden" er begge titler, der findes på bestseller-reolen i butikkerne hos Bog og Ide.
Jonna Juul finder hurtigt to favoritter frem, da vi spørger om en god gave til dagen. "Hvor flodkrebsen synger" og "Indtil vanvid - indtil døden" er begge titler, der findes på bestseller-reolen i butikkerne hos Bog og Ide.

Ugeavisen Lolland

En boggave er et hit til mors dag

Bøger kan absolut være en god Mors Dag gave, og ved Bestseller-stativet i Bog & Idé er der masser af titler, der både rummer romantik, drama og fortællinger.
07. maj 2020 kl. 05:40 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Jonna Juul, der er en af de store læseheste hos Bog og Ide i Maribo, får typisk meget positive tilbagemeldinger fra kunder, der vælger at give deres mor eller udkårne en god bog. Og skal hun anbefale to, bliver det "Hvor flodkrebsen synger" og "Indtil vanvid - indtil døden". Begge titler, der findes på bestseller-reolen i butikkerne hos Bog og Ide.


Krisdrama af Thorup

"Indtil Vanvid, indtil døden" er skrevet af af Kirsten Thorup, og i beskrivelsen af bogen hedder det:

Efteråret 1942. Et overfyldt tog bevæger sig ned gennem det mørklagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og nu er på vej mod München.

Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen, bidrage med noget. I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun.

Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe, og ægteparret tilhører den nazistiske overklasse. I deres pragtvilla flyder sherryen, og interiøret er som i en hollywoodfilm. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

Kort sagt er det en roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen - alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.


Marskpigen fra Carolina

Hvor flodkrebsene synger er en fantastisk roman skrevet af Delia Owens. I mange år har rygtet om "marskpigen" hjemsøgt Barkley Cove, en stille by på North Carolinas kyst. Så da den flotte Chase Andrews sidst i 1969 bliver fundet død, mistænker de lokale straks Kya Clark, den såkaldte marskpige.

Men Kya er ikke, som man siger. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene i marsken, som hun kalder sit hjem, har fundet venner i mågerne og lektioner i sandet. Da to unge mænd bliver fascineret af hendes vilde skønhed, åbner Kya sig for et nyt liv - indtil det utænkelige sker.

Hvor flodkrebsene synger er en original, dramatisk og medrivende roman. En hjerteskærende historie om det at blive voksen og en overraskende fortælling om et muligt mord. Bogens forfatter, den amerikanske vildtforsker Delia Owens, minder os om, at vi for altid vil være formet af det barn, vi var engang, og at vi alle er underlagt de smukke og voldsomme hemmeligheder, som naturen gemmer på.


Naturen som tema

Romanen taler lige ind i vor tids voksende bekymring for naturen. Delia Owens er drevet af en dyb anfægtelse over det skæbnesvangre i, at vi mister forståelsen af den natur, vi selv er den del af. Hvor flodkrebsens synger, der er på bestsellerlisterne i USA, er Delia Owens' første roman.

Hun bor i dag i Idaho, men har igennem 23 år opholdt sig i nogle af Afrikas fjernes egne, hvor hun forskede i løver, elefanter og andre vilde dyr. Baseret på disse ekspeditioner og eventyr bidrog hun til tre populære internationale nonfiktions bøger om sit liv som videnskabelig vildtforsker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce