cookie-og-privatlivspolitik
Hanne Nelander er ikke imponeret over corona-invitationen.
Hanne Nelander er ikke imponeret over corona-invitationen.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Forvirrende at skulle corona-vaccineres

86-årige Hanne Nelander er utilfreds vaccinations-indsatsen - især ved hun ikke, hvilken vaccine, som hun får. Og så skal hun lige finde ud af at komme til Nykøbing.
17. februar 2021 kl. 12:44 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Man er naturligvis glad, når man er 86 - og kan se frem til, at man ikke længere behøver at frygte for sit liv, når man omgås andre mennesker.

Alligevel var det ikke følelsen af glæde - men snarere følelsen af bekymring, der ramte, da 86-årige Hanne Nelander fik en besked i sin e-boks om, at hun nu er udvalgt til at skulle corona-vaccineres.

- Brevet indeholder slet ikke noget information om, hvorvidt jeg skal vaccineres med AstraZeneca vaccinen, der omtales som ikke testet godt nok på ældre, fortæller Hanne Nelander, der undrer sig over, at der ikke vaccineres i Maribo.


Seruminstituttet står bag

Sundhedsstyrelsen står bag formuleringerne i brevene, og fra Sundhedsstyrelsens presseafdeling forlyder det, at Hanne Nelander formentlig får en Pfizer-vaccine, som der er flest af - og at man først får oplyst fabrikatet, når man går ind og bestiller tid.


Kompliceret affære

At man ikke kan blive vaccineret i Maribo skyldes flere ting, fortæller Anne Dalhoff, der er funktionschef inden for området i Region Sjælland.

Annonce

- Lige nu har vi meget begrænsede mængder af vaccine til rådighed, så det er uhyre vigtigt at den rette ekspertise er til rådighed i arbejdet, siger hun og forklarer, at der til stadighed skal sikres, at ampullerne bliver opbevaret ved minus 70 grader - samt at de hurtigt kan bruges, efter at de tages i brug.

- Hvis man spredte ekspertisen, vil der være stor risiko for, at vi ikke får udnyttet vaccinerne, siger hun.


Vaccineres i Maribo

Når vaccine-producenterne begynder at levere rigelige mængder, forventes det billede at ændre sig.

- Så vil der jo være en kritisk masse, der gør det muligt at vaccinere flere steder, siger hun og anbefaler de ældre at væbne sig med tålmodighed, når de ringer ind for at få vejledning og hjælp.

- Der kan være pres på telefonllinjerne, men så skal man prøve lidt senere. For det kan lade sig gøre at komme igennem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE