cookie-og-privatlivspolitik
Ingen kan vide, hvor mange P-pladser, der kommer, når der på et tidspunkt bliver bygget - en Aldi - eller noget helt andet ved den gamle Fakta.
Ingen kan vide, hvor mange P-pladser, der kommer, når der på et tidspunkt bliver bygget - en Aldi - eller noget helt andet ved den gamle Fakta.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Ingen Maribo-projekter er sikre

Ugeavisen omtalte i sidste uge Aldi i forbindelse med byggeri i Vestergade. Det vides dog kun, at ejendomsudvikler Morten Henckel i november præsenterede et nyt projekt på Irma-Fakta-grunden, der KAN blive en Aldi. Generelt ved man efter en nedrivningstilladelse slet ikke, om der sker mere, for garantierne for fremtiden er vage.
08. december 2021 kl. 13:33 Af Daniel Brøns

MARIBO At Aldi nævnes i den offentlige debat, skyldes, at utallige kilder nævner Aldi som interesseret, hvis der kommer et indkøbcenter på grunden, der efter alt at dømme nu bliver ryddet.

Ugeavisen har flere gange kontaktet Aldi om sagen, og da dementierne er relativt ukontante, kender Aldi formentlig til projektmuligheden.

Derfor opstår begreber som "Aldi-grunden", selv om det rette navn må være "Fakta" efter det tidligere supermarked i bygningen.

Projekter kan gå dog i stå, som man har set det ved den gamle Granfeldts Gård-grund, der reelt kun har ændret status fra en ubrugelig grund med faldefærdige bevaringsværdige bygninger til en værdifuld grund, som nu kan bebygges eller sælges videre.

Også på Fakta-grunden ønsker byrådet udvikling, så med kommunal støtte i ryggen, går nedrivningen formentlig i gang om få uger.

Annonce

Mere usikkert er det dog, hvad der sker dernæst. For øjeblikket er der formentlig ingen kontrakt med et supermarked, og der forestår stadig forhandlinger med flere ejendomsejere om plads til de påtænkte grønne anlæg og parkering.

Projektet kan derfor blive anderledes end det fremlagte - og uden en Aldi. Sikkert er det dog, at lokalplanen omtaler detailhandel i stuen og boliger oven på i samme højde som nuværende byggeri. 

Men indtil videre vil mange nok fortsat omtale området som "Aldi-grunden"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE