cookie-og-privatlivspolitik
85-årige Eggert Nielsen og hans datter, Karina, som har inviteret ældre i både Nakskov og Maribo til kaffekomsammen.
85-årige Eggert Nielsen og hans datter, Karina, som har inviteret ældre i både Nakskov og Maribo til kaffekomsammen.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

Karina inviterer ældre på kaffe

Karina Nielsen blev lidt harm, da hun så årets studenter feste i tæt fællesskab, mens hendes egen far længe har været uden adgang til det dagcenter, der er en af hans vigtigste måder at dyrke socialt fællesskab.
13. juli 2020 kl. 07:00

Annonce

NAKSKOV MARIBO Under corona-krisen mødte Karina Nielsen tilfældigt et par hestevogne fyldt med feststemte studenter på vej mod flere dages fester og herligt socialt samvær.

- Først blev jeg glad på de unges vegne. Men så kom jeg til at tænke på min gamle far, som ikke engang må nyde en kop kaffe og en ostemad sammen med andre på grund af corona-smittefare, siger Karina Nielsen og fortæller:

- Min far Eggert Nielsen på 85 år er rask og rørig og bor stadig i egen bolig uden nogle former for kommunal hjælp. Et par gange om ugen kommer han på Dagcentret Bangshave i Maribo for at drikke lidt kaffe, spise en ostemad og hygge sig et par timer med de andre på centeret. Det sociale samvær er noget, han nyder rigtig meget.

- Min far forstår godt, at alt må være lukket ned, og at vi skal passe på os selv og hinanden, og han beklager sig overhovedet ikke, selvom dagcenteret har været lukket ned siden midten af marts. Men jeg kan godt mærke, at han savner det sociale samvær rigtig meget.


Karina tog affære

- Da jeg så forleden mødte de unge studenter, tænkte jeg, at det ikke kunne være rigtigt, at min far ikke engang kan nyde en ostemad i socialt samvær ude på dagcenteret, fortæller Karina.

Hun gik straks i gang med at undersøge, om hun ikke kunne hjælpe til, så de ældre i Nakskov og Maribo trods corona-krise kunne få glæde af at være sammen, indtil Dagcenteret Bangshave i Maribo og Blegen i Nakskov igen åbner.

- Heldigvis er mit netværk stort her på Lolland, og jeg fik hurtigt en aftale med Restaurant Bangshave i Maribo om kaffe og ostemadder en gang i juli og en gang i august for brugerne af Dagcenteret i Bangshave.

- Og i Nakskov har jeg fået aftale med Dennis og Martin i Café Surt & Sødt om, at den gruppe borgere, som året igennem mødes i Huset på Blegen, kan møde op til kaffe og ostemadder en gang i både juli og i august, fortsætter Karina Nielsen.


Invitationer er sendt ud

Karina har allerede sendt invitationer ud til dagcenterbrugerne, og siden er det gået stærkt.

Tilmeldingerne er føget ind og det er for sent at melde sig til Karinas kaffeselskaber her i juli; men til august arrangerer hun atter kaffe med ostemadder i både Maribo og Nakskov for byernes ældre.

Det bliver i Maribo onsdag 12. august klokken 9-11 - med tilmelding senest mandag 10. august klokken 15.

I Nakskov inviteres der til kaffe og ostemadder tirsdag 18. august klokken 9-11 - med tilmelding senest mandag 17. august klokken 15.

Tilmelding til Karina på telefon 40 37 42 58.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce