Annonce
Ugeavisen Lolland

Lines musikalske niche

Lines plakater indeholder altid et islæt af noget musikalsk, som fx en vinylplade i stedet for et O i Lolland eller fyren med guitaren foran Magasinet i Nakskov. Foto: Lisbet Rasmussen

Line drømmer om at kunne leve af sin passion for musik. Ikke som udøvende musiker, men som designer af musikalsk plakatkunst.

NAKSKOV - Musik har altid været et drive i mit liv. Jeg er en rigtig festivalpige, og fra jeg var helt ung, har jeg været en hardcore koncertgænger, fortæller 37-årige Line Spure Mlynek, som netop har fejret, at hendes plakat-webshop Råk og Rul nu er et år gammel.

Line spiller ikke selv, men hun ved en masse om lyd, og hun har altid vidst, at hun skulle arbejde med musik på en eller anden måde.

Derfor købte hun også for mange år siden net-domænet "Råk og Rul" - uden helt at vide, hvad hun konkret ville bruge det til.

Ideen til dét kom for et par år siden:

- Min mand og jeg ledte efter en gave til et vennepar, der netop var blevet forældre. Vi ledte efter et produkt, der havde et budskab i form af musik, noget lidt råt og meningsfyldt til indretningen af børneværelset; men samtidig skulle det passe ind i resten af boligen. Det blev starten på Råk og Rul, fortæller Line.

Webshop i Skovvænget

Line, hendes mand, Mathias Sklander Mlynek, og deres datter på fire år bor i en moderniseret villa i to etager lige op til Svingelens smukke skovbryn.

Her har Line indrettet atelier og webshop. Her designer hun sine plakater, som altid indeholder et musikalsk tema eller måske blot er en stor hyldest til musikken.

Inspirationen henter Line fra det virkelige liv. Fra små hverdagsagtige hændelser til store koncert- og festivaloplevelser.

- Råk og Ruls plakater er et pift til boligindretningen samt en hyldest til musikken, som samtidig kan minde os alle om, at uanset hvilket humør man er i, så er musikken der for dig, slår Line fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder fast i niche

Egentlig er Råk og Rul et lille familieforetagende, hvor Line er ansigtet udadtil, mens hendes mand, Mathias, er "the silent partner" ved siden af hans fuldtidsjob som projektleder i et arkitektfirma.

Mathias står for grafikken, og Line er ud over at være Råk og Ruls synlige profil også den, der står for idéudvikling, markedsføring, regnskab, sociale medier, drift af webshop, trykkeri samt ikke mindst kundeservice.

- Nichen med at designe plakater med inspiration fra musikken holder vi fast i. Det føles rigtigt at gå videre ad den vej, og mange har også sagt til os, at vi skal holde fast i den originale ide i stedet for at udvikle forretningen til at blive en plakatshop som alle andre, forklarer Line.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Måske butik i byen

Line havde en grunduddannelse fra handelsskolen i Nakskov med i bagagen, da hun som yngre tog til København, hvor hun blev uddannet i detailhandel på Niels Brock.

Siden arbejdede hun i i mange år i tøjbranchen og lærte her værdien af god, gammeldags kundeservice.

- Drømmescenariet er at åbne en lille, fysisk butik i Nakskov. Dels for at give et boost til det lokale butiksliv, dels for at få en gammel drøm opfyldt om at få en butik med direkte kontakt til kunderne - og så have online-delen ved siden af, siger Line.

- Men først skal der lige lidt flere penge i kassen, erklærer Line, som foreløbig holder sig til at sælge sine musikalske plakater til kunder i hele landet via webshoppen Råk og Rul.

I Nakskov forhandler Kræmmerhuset og Kop & Kande allerede et udvalg af Råk og Ruls plakater.

Få mere info om Line og hendes plakatkunst på instagram, facebook og på sitet raakogrul.dk

  • Lines plakater indeholder altid et islæt af noget musikalsk, som fx en vinylplade i stedet for et O i Lolland eller fyren med guitaren foran Magasinet i Nakskov. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo