cookie-og-privatlivspolitik
Nicolai Jensen (tv) og Bo Johansen driver sammen snedkerfirmaet NIBO-Design med værksted på Tømmergade i Nakskov.

2

Billeder

Nicolai Jensen (tv) og Bo Johansen driver sammen snedkerfirmaet NIBO-Design med værksted på Tømmergade i Nakskov.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Lokalt håndværk med global stil

Læs her om, hvordan et specialdesignet bord fremstillet i NIBO-Design'ss værksted på Tømmergade i Nakskov endte på et foto i det eksklusive månedsmagasin Eurowoman.
20. oktober 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Rosy og Jerome Vintage er en 500 m2 stor vintagebutik midt i København.

Her sælger de to ejere alt, hvad der udstilles i butikken - både tøj, tilbehør, lamper, sofaer, stole, krukker og lysestager - nyt såvel som genbrug og vintage.

Selv møblerne i virksomhedens kontor er til salg - på nær et cirkelrundt bord, der kan trækkes ud, så der er plads til et helt selskab omkring den orange bordplade.

Egentlig uhyre enkelt og elegant.

Det er Nicolai Jensen og Bo Johansen, to lollandske håndværkere, som har fremstillet det enkle bord, der i så høj grad er faldet i de københavnske vintageforhandleres smag, at det nu er endt på et foto i oktober-nummeret af livsstilsmagasinet Eurowoman med en billedtekst, der fortæller, at bordet er fremstillet hos NIBO-Design.


Nicolai og Bo har ofte snakket sammen om at skabe et værksted, hvor der var plads til både passion og perfektionisme. Nicolai og Bo har ofte snakket sammen om at skabe et værksted, hvor der var plads til både passion og perfektionisme.

Håndværk med omtanke

I værkstedet på Tømmergade i Nakskov var stoltheden helt i top, da Nicolai Jensen og Bo Johansen erfarede, at deres bord optræder i det nyeste nummer af Eurowoman.

De to har for år tilbage været i tømrer- og snedkerlære i samme virksomhed, og siden har de ofte snakket sammen om at skabe et værksted, hvor der var plads til både passion og perfektionisme.

Et værksted, hvor de kunne nørkle med træ og andre materialer af den bedste kvalitet og give sig selv tid til at sysle med detaljerne, så det færdige produkt kan leve op til både kundens og deres egne krav om optimal kvalitet.


Special-indretttet værksted

For halvandet år siden lejede Nicolai Jensen og Bo Johansen et stort lokale i Tømmergade i Nakskov ud til den plads, hvor byggemarkedet Stark førhen holdt til og havde kunde-parkering.

Her har de siden opbygget et værksted med plads og indretning, der matcher de opgaver, de lever for at udføre - opgaver, der kræver ekspertise og omtanke og respekt for de eksklusive materialer, som både Bo og Nicolai ynder at arbejde med.

Bordet til Rosy og Jerome Vintage er for længst afleveret, og forelsker du dig i bordet i Eurowoman, kan du sagtens bestille et magen til hos NIBO-Design i Nakskov.


Køkken med 24 skuffer i eg

Lige for tiden er værkstedet fyldt med egetræ i alle afskygninger.

En lokal kunde har bestilt et køkken, som NIBO-Design skal fremstille fra bunden af - med skabe og skuffer, der skal tappes sammen på gammeldags vis - uden søm og skruer. 24 skuffer i alt og desuden et køkkenbord på hele fem meter.

En spændende opgave, som Bo og Nicolai nyder at sparre omkring og udføre med respekt for både håndværk og kundens ønsker.

Lige nu er det kun Nicolai, som arbejder på fuld tid i NIBO-Design. Bo har 37-timers job som faglærer hos FGU.

Ordrebogen er endnu ikke tyk nok til at kunne brødføde hele to mand på fuld tid.

Men det kommer nok.

Det er Nicolai og Bo ikke i tvivl om.

For tiden løber aldrig fra kvalitet, godt håndværk og sans for de bedste materialer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce