cookie-og-privatlivspolitik
Glæden var stor, da fjernvarmen kom til blandt andet Bandholm. Men nu bliver priserne en hel del større end først forventet.

2

Billeder

Glæden var stor, da fjernvarmen kom til blandt andet Bandholm. Men nu bliver priserne en hel del større end først forventet.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Midtlolland får varmeregningen

Varmekrigen på Lolland medfører nu en betydelig stigning stigning i varmetaksterne for Lolland Varme A/S' kunder i Østofte, Nørreballe, Bandholm, Reersnæs og Stokkemarke, hvor prisen pr. måned stiger med 295 kroner. Forbrugere i Søllested og Nakskov må ifølge gældende lovgivning ikke belastes med ansvaret for merudgiften i selskabet.
30. marts 2021 kl. 09:25 Af Daniel Brøns

LOLLAND Varmekundernne er blevet fanget i en konflikt imellem REFA-MSK og Maribo Varmeværk samt Sakskøbing Fjernvarme. Den varmeleveringsaftale, som Lolland Varme A/S havde indgået med REFA-MSK, er blevet opsagt, og den igangværende konflikt betyder, at Lolland Varme A/S ikke kan fastholde det prisniveau, som kunderne ellers var stillet i udsigt-

Sådan forlyder det i en pressemeddelelse fra Lolland Varme A/S, der oplyser, at årsagen til prisstigningen for Lolland Varme A/S' kunder er, at Maribo Varmeværk, i modsætning til Sakskøbing Fjernvarme og Lolland Varme A/S, ikke har indgået en fornyet aftale om levering af varme fra REFA-MSK. Prisen på køb af varme hos REFA-MSK er derfor steget, idet de faste omkostninger nu skal fordeles på færre kunder.

Lolland Varme har i forbindelse med konflikten følt sig nødsaget til at etablere et nødforsyningsanlæg i en kort periode, fordi selskabet frygtede, at varmen fra REFA ikke ville få tilladelse til at passere igennem Maribo Varmeværk - en påstand, som Maribo Varmeværk har afvist, men som har været en særdeles midlertidig kostbar løsning.

I pressemeddelelsen oplyses, at prisstigningen skyldes, at køb af varme er dyrere, og der derfor varsles en betydelig takststigning for kunderne. Prisstigningen vil træde i kraft pr. 1. juli 2021 og gælde året ud

Varmelovgivningen fastslår, at Lolland Varme A/S øvrige kunder i Søllested og Nakskov ikke må være med til at dække meromkostningerne for østområdet. Derfor påhviler meromkostningerne på grund af varmekonflikten alene de 600 kunder i østområdet.

Annonce

For et hus på 130 m² med et årligt forbrug på 18,1 MWh og en afkøling på 30° vil takststigningerne betyde en månedlig prisstigning på 295 kr. inkl. moms - en del mere end det hidtil varslede beløb på 189 kr.

Lolland Varme A/S' bestyrelsesformand Henning G. Rasmussen håber konfligten snart er løst.

- Bestyrelsen vil appellere til, at varmekonflikten bliver løst hurtigst muligt, så varmepriserne kan bringes nedpå et fornuftigt niveau, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE