cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Thomsen kan rigtigt godt lide at yde service for kunderne - uanset om det det er et batteriskift eller en mere teknisk reparation.
Jonas Thomsen kan rigtigt godt lide at yde service for kunderne - uanset om det det er et batteriskift eller en mere teknisk reparation.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Urmagerfaget lever og har det godt på Lolland

Hos Guldsmedens Værksted har de lige nu Jonas Thomsen i praktik. Han er en af få urmagere på Lolland.
18. september 2020 kl. 15:43 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO/RØDBY I en tid, hvor ure nok mest er et brug-og-smid-væk objekt, så er der også modsatte tendenser. Det fortæller 22-årige Jonas Thomsen, der for nylig har afsluttet sin fireårige uddannelse som urmager.

- Det er en uddannelse, som giver stort indblik i finmekanik, så mange af de færdiguddannede bliver støvsuget til industrien, hvor de er med til at udvikle ny teknologi. Jeg vil dog allerhelst arbejde som rigtig urmager, siger Jonas, der er fra Rødby og gerne stiller op, når nogen har problemer med bornholmeruret.

- Faktisk starter uddannelsen med store ure, og så bevæger man sig gradvist nedad i størrelse, så man til sidst kan reparere finmekanik i armbåndsure, siger urmageren, der bestemt ser en fremtid for faget.

- Mange går op i vintage-ure - og så er en del ure altså i en klasse, hvor det kan betale sig at reparere på dem. Og så håber jeg også, at flere begynder at købe kvalitet frem for bare at købe noget, der skal smides ud efter et år eller to, siger han.

Flere af urene hos Guldsmedens Værksted er i øvrigt i en kvalitet, som det betaler sig at reparere, oplyser Jonas Thomsen. dbrKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce