cookie-og-privatlivspolitik
Normalt vrimler det med handlende først på eftermiddagen i byernes gågader. Men ikke under coronakrisen.
Normalt vrimler det med handlende først på eftermiddagen i byernes gågader. Men ikke under coronakrisen.
Foto: Lena Behrens

Ugeavisen Lolland

Vi kan alle hjælpe butikkerne

Butikkerne bløder, og mange tiltag er sat i værk for at hjælpe den lokale detailhandel. Som borgere og kunder kan vi hjælpe ved at støtte den lokale handel så meget, vi nu kan.
23. marts 2020 kl. 08:30 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LOLLAND Både i Nakskov, Maribo og Sakskøbing har butikker valgt at lukke ned på grund af coronaen.

- Men byerne er langtfra lukket totalt ned. Derfor er det vigtigt at støtte den lokale handel. Så hvis man står og mangler noget, så brug vores lokale butikker, siger Katrine Hartmann, eventmanager i Nakskov Handel & Erhverv.

På Facebook har hun udtrykt det sådan her:

"Hvis fødselsdagen er aflyst, så bestil en buket blomster til levering, køb et gavekort i butikkerne der kan gives når vi igen må holde fester, book et bord på vores restauranter og caféer - selvom det først er til om nogle uger, bestil take away og lav en ønskeliste til din fødselsdag med ting der kan købes i byens butikker." Alle opfordres til at følge disse råd.


Bekymring i Maribo

Birger Christensen , formand for Maribo Handel, er meget bekymret over situationen.

- Foreløbig aflyser vi aftensalg den 2. april, og så må vi se, hvad vi kan finde på af aktiviteter i stedet, siger formanden, der oplever, at alle butikker er hårdt ramt lige nu.

- Så det eneste vi kan gøre er opfordre til, at flere støtter op om deres butikker. Så længe man holder afstand og husker sikkerhedsreglerne, så er der jo ikke nogen risiko ved at tage ud og handle, siger Birgter Christensen.


Lollands-centret åbent

Birger Christensen oplyser i øvrigt, at Lollands-Centret ikke er en overdækket arkade og et center i den forstand, at det skal lukkes. Men Matas-kæden har dog valgt at lukke, ligesom Guldsmedens værksted lukker nu umiddelbart inden den store flytning til den nye butik på Torvet. Men ellers ser det ud til, at alle de butikker, der må holde åbent, også holder åbent.


Gode revisorråd

I samråd med Nakskov Handel & Erhverv har revisionsvirksomheden Aage Maagensen udarbejdet en række gode råd til detailhandelen om, hvordan man skal forholde sig, hvis ens omsætning er dalet drastisk på grund af corona-krisen. Også Business LF har oprettet en hotline til virksomhederne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce