cookie-og-privatlivspolitik
Kaare Klint har sat sit aftryk på Nykøbing F. med Bjørnebrøndsanlægget, som han sammen med billedhugger Mogens Bøggild stod for i slutningen af 1930'erne.
Kaare Klint har sat sit aftryk på Nykøbing F. med Bjørnebrøndsanlægget, som han sammen med billedhugger Mogens Bøggild stod for i slutningen af 1930'erne.
Foto: Presse

Ugeavisen

En ener i dansk arkitektur

Gorm Harkær fortæller om Kaare Klints liv og arbejde, som den betydningsfulde arkitekt han var.
29. januar 2019 kl. 11:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

Folkeuniversitetet og Kulturmindeforeningen Nykøbing inviterer tirsdag 5. februar til et spændende foredrag med arkitekt og forfatter Gorm Harkær.

Harkær fortæller i aftenens foredrag om Kaare Klints liv og arbejde, som den betydningsfulde arkitekt han var. Gorm Harkær har gennemført en systematisk registrering af Kaare Klints tegninger og indsamlet oplysninger og fotos om alle hans arbejder.


Bjørnebrønden

- Baggrunden for foredraget er især, at Kaare Klint har sat sit aftryk på Nykøbing F. med Bjørnebrøndsanlægget, som han sammen med billedhugger Mogens Bøggild stod for i slutningen af 1930'erne. Derudover har Kaare Klints far, P. V. Jensen-Klint, også sat et aftryk på Falster med Gedser kirke, der er opført i 1915, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. og fortsætter:

- Vi er spændte på at høre mere om denne person, der på det visuelle plan har haft stor betydning for området. Rent faktisk er Bjørnebrønden med Czarens Hus i baggrunden Kulturmindeforeningen Nykøbings logo.

Gorm Harkær er forfatteren bag tobindsværket En monografi om Kaare Klint: Kaare Klint, udgivet 2010 af KLINTIANA - Center for studier af Kaare Klints arkitektur.

Foredraget findersted i hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17 klokken 19 til 21.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce