cookie-og-privatlivspolitik
H.M. Dronning Margrethe II på Fuglsang Kunstmuseum foran sit Niels Skovgaard-maleri.
H.M. Dronning Margrethe II på Fuglsang Kunstmuseum foran sit Niels Skovgaard-maleri.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen

Hun savner sit maleri...

Søndag er sidste chance for at se dronningens personlige Skovgaard-maleri.
05. april 2019 kl. 10:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

H.M. Dronning Margrethe II besøgte Fuglsang Kunstmuseum i januar for at åbne den aktuelle Niels Skovgaard-udstilling.

Udover dronningens generelle passion for kunst, havde majestæten en særlig interesse i netop denne særudstilling, da et af de prægtige udstillede Skovgaard-malerier, tilhører dronningen personligt.

Dronning Margrethe fortalte fra talerstolen til åbningen, at det at udlåne et af sine egne yndlingsværker, næsten er som at låne sit barn ud.

Det blev derfor aftalt med Kongehuset, at det store maleri skulle transporteres tilbage til majestætens arbejdsværelse på Marselisborg Slot inden påske, selv om Niels Skovgaard-udstillingen fortsat vises på museet.

Vil man (gen)se det farverige kunstværk med kvinder i dansen "Trata" i byen Megara, Grækenland, er sidste chance søndag 7. april klokken 11 til 17. Klokken 13 inviterer kunsthistoriker Fleur Wetterholm på en guidet tur i særudstillingen inklusiv dronningens maleri (plads til 30). Den store udstilling med knapt 160 genstande af maleren, keramikeren, illustratoren og billedhuggeren Niels Skovgaard kan opleves til og med 28. april.

Fuglsang holder åbent hver dag i påskeugen (gratis entré under 26 år).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce