cookie-og-privatlivspolitik
1. januar skal NFH til København, og mandag 6. januar gælder det Team Esbjerg hjemme. Fotoet er fra vestjydernes seneste besøg i Nykøbing, hvor de vandt med 31-21.
1. januar skal NFH til København, og mandag 6. januar gælder det Team Esbjerg hjemme. Fotoet er fra vestjydernes seneste besøg i Nykøbing, hvor de vandt med 31-21.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Guldborgsund

Ingen tid til tømmermænd - NFH i ilden 1. januar

Tager hul på 2020 og anden halvdel af HTH Ligaen med ingen ringere end København og Esbjerg.
31. december 2019 kl. 06:20 Af Manfred Sørensen

Annonce

Nytårsdag 1. januar er normalt en meget stille dag, hvor mange plejer deres tømmermænd efter en lang nytårsaften og -nat.

Men stille bliver der helt sikkert ikke i Frederiksberg Hallerne om eftermiddagen klokken 16, for her står der nemlig turneringshåndbold på programmet i HTH Ligaen mellem hjemmeholdet fra København Håndbold og NFH. Med andre ord. Slaget om Østdanmark om vigtige point!

Lidt usædvanligt, at der er topsport i Danmark på årets første dag, men så er man da i gang ...

For NFH er missionen efter nytår selvfølgelig at samle så mange point sammen, at man kommer med i top 8 og dermed kvalificerer sig til puljeslutspillet.

Lige nu er de gule på netop 8. pladsen med blot ét enkelt point ned til Aarhus United på 9. pladsen.

Til gengæld har Randers HK på 7. pladsen også 14 point og Silkeborg-Voel KFUM på 6. pladsen "blot" 16 point. Det tegner altså til, at ni klubber skal kæmpe om de otte pladser.

Til gengæld bliver det nok meget svært at få noget med hjem fra Frederiksberg.

Selv om NFH i premierekampen i slutningen af august hjemme hentede en 28-26-sejr, så har københavnerne stærke og indtager sammen med Odense en delt andenplads efter suveræne Esbjerg.

Men kampene mellem NFH og Købehavn har det jo med at være spændende, så måske kan NFH overraske ...

En mindst lige så vanskelig opgave venter på NFH blot fem dage senere, mandag 6. januar, når topholdet og de regerende danske mestre fra Team Esbjerg kommer på besøg i Lånlet Arena.

Her kommer vestjyderne helt sikkert med hele kavaleriet i form af den hollandske verdensmester og en af verdens bedste kvindelige håndboldspillere, Estavana Polman i spidsen, og blandt andre flere stærke norske jenter.

En skræmmende modstander, der har intet mindre end maksimumpoint, nemlig 26 for 13 sejre, har i de sidste tre indbyrdes opgør med NFH sejret med 31-21, 42-27 og senest i september med 27-21.

Så ingen tvivl om, at de gule for alvor får brug for opbakning både i København og Lånlet Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce