cookie-og-privatlivspolitik
Gruppen Falconia, der ud over nogle menneskelige medlemmer, også består af flere heste og otte fugle.
Gruppen Falconia, der ud over nogle menneskelige medlemmer, også består af flere heste og otte fugle.
Foto: Falconia.cz

Ugeavisen

Jagt med falk på hesteryg

I weekenden får Middelaldercentret besøg af gruppen Falconia, der er klar med spændende shows med fugle og heste.
12. juni 2019 kl. 08:39 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

I middelalderen var det populært at gå på jagt med falke, hvis man var en rig adelsmand eller -kvinde.

Den type jagt var nemlig forbehold adelen. Det var en yndet fritidsbeskæftigelse og ses afbilledet på mange samtidige illustrationer.

Der er ikke mange i Europa, der stadig arbejder med den gamle jagtmetode med falkjagt fra hesteryg, men Middelaldercentret har fået lokket en meget dygtig og professionel tjekkiske gruppe til at komme på besøg og vise deres kunnen.

Gruppen Falconia, der ud over nogle menneskelige medlemmer, også består af flere heste og otte fugle, kommer til Middelaldercentret i weekenden 15.-16. juni, hvor de vil bo i Sundkøbing og lave to store falkonershows om dagen både lørdag og søndag. Der vil være et show om formiddagen og et om eftermiddagen.

Gruppen har specialiseret sig i historisk jagt med fugle fra hesteryg, som man gjorde det i 1400-tallet, og de er meget dygtige formidlere, der ved alt om, hvordan man gjorde og hvordan fuglene og hestene er blevet trænet til denne type jagt.

Fra hesteryg vil de tage publikum med på en rejse tilbage til dengang jagt med fugle var den fortrukne jagtmetode blandt adelen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce