cookie-og-privatlivspolitik
Festivalen byder blandt andet på en forestilling med kæmpestore dukker.
Festivalen byder blandt andet på en forestilling med kæmpestore dukker.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

Med gigantiske dukker

Inden længe gælder det endnu engang international gadefestival i Nykøbing. Det er gratis at være tilskuer til forestillingerne. I år kan publikum tilmed deltage i en af dem, nemlig en stor, bæredygtig gadeparade.
05. august 2019 kl. 10:05 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Gigantiske dukker midt på gaden, mekanisk virtual reality-teater og en bæredygtig gadeparade - det er bare noget af det, der venter, når Nykøbing fra 18. til 24. august lægger by til Danmarks Internationale Gadefestival.

Festivalen, der også foregår i ni andre byer, forvandler gader og stræder til én stor scene, og programmet byder i år på 11 forestillinger fra blandt andet Frankrig, Canada, Australien, Chile og Spanien.


Bæredygtig gadeparade

Det er gratis at være tilskuer til forestillingerne, og i år kan publikum tilmed deltage i en af dem, nemlig en stor, bæredygtig gadeparade.

- I stedet for at flyve 70 dansere til Danmark, skræddersyer vi en stor gadeparade i hver by med hjælp fra det lokale publikum. Det bliver en unik og bæredygtig opsætning, hvor publikum kan deltage som dansere sammen med et fransk brassband, forklarer festivalleder Zelis Niegaard, som tilføjer, at man ikke behøver at være professionel for at danse med, og at der forinden paraden vil være en workshop med plads til 70, hvor interesserede kan blive klar til forestillingen.

Dagene byder på noget for enhver alder, understreger festivallederen.

- Gadeteater skaber en hyggelig, familievenlig og ren byfest i dagtimerne. Alle kan nyde forestillingerne i fællesskab - ligegyldigt om man er tre eller 99 år. Med gadeteatret i centrum er alle med til at skabe et nyt og fantasifuldt bybillede under festivalen, siger Zelis Niegaard.

Interesserede kan læse mere om festivalen på www.gadeteaterfestival.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce