cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder.
Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder.
Foto: Danske Kommuner

Ugeavisen

Nytårshilsen fra John Brædder

Læs nytårshilsenen fra Guldborgsunds borgmester her:
02. januar 2019 kl. 14:33 Af Manfred Sørensen

Annonce

Livet er som et løg: Du piller et lag af ad gangen, og nogle gange græder du. Jeg har det på samme måde med et år der går, når man klokken 24 nytårsaften skåler og siger godt nytår, så står du med et helt løg og så skræller du lag af i løbet af året.

Bag nogle af lagene gemmer sig kun gode, lækre smage - bag andre gemmer sig tårer, det er livets gang og det er årets gang.

Det nyvalgte byråd blev allerede testet i starten af 2018, da vi straks gik i gang med at lægge hovedlinjerne for kommunens fremtid - i kommune-sprog kaldet planstrategi. Vi kommer ingen steder hvis vi ikke kan samarbejde om retningen for Guldborgsund, det er vigtigt for hele kommunen og for alle borgere - for det handler om os der bor her. Planen blev vedtaget i juni og der er tre overordnede målsætninger: 1. uddannelse, dannelse og ambitioner. 2. Gode rammer for sundhed og hverdagsliv. 3. Flere arbejdspladser.

Dertil kommer 12 mål som peger ind i dem. Meget konkrete og ambitiøse mål som hele byrådet tror på.

Planen og målene kan ses på vores hjemmeside. Alle udvalg har lavet udvalgsstrategier efter dette, jeg kan kun opfordre til at man går ind og nærstuderer dette.

Målene giver grundlag for vækst udvikling og fremgang for alle i Guldborgsund.

Budgettet kom i hus efter disse mål, et velfærdsbudget, som tilfører 90 millioner kroner til driften, det er historisk!

Det betyder ikke, at vi er i mål, der er fortsat steder hvor vi må skære til. Men det betyder, at vi ved hvor vi vil hen og at vi prioriterer en ny retning. Nogle gange skal noget skæres væk, for at nyt kan komme til. Samlet set er det et kæmpe velfærdsløft, som lover godt også for de kommende år.

Jeg lagde ud med at beskrive hvordan man piller et løg og at det nogle gange giver tårer!

Et af dem er foregået på Christiansborg, hvor vi endnu engang har måttet konstatere, at man ikke har kunnet blive enige om en udligningsreform, som kan rette op på flere års fejl i tilskuddene til kommunerne. Jeg ser frem til folketingsvalget er overstået, hvor vores folketingspolitikere tør træde i karakter og få dette på plads.

Guldborgsund stod til at skulle kompenseres med 70 millioner kroner årligt. Penge som andre uretmæssigt får. Det kan ikke passe, at nogle kommuner har lys i bænkene, mens andre ikke har råd til at tænde gadelyset. Lad os nu få rettet disse skævheder op!

Til gengæld har der været masser af glæde og fest i Guldborgsund i 2018. En fantastisk sommer har bidraget til dette.

TV2's helikopter svævede hen over vores kommune for at filme sommerens to store cykelløb. Vi viste os frem fra vores fornemste side til resten af Danmark og viste i den grad omverdenen hvad ildsjæle formår at løfte. Hvor bliver man dog stolt af at bo lige netop her.

Jeg bliver også meget stolt når jeg kommer rundt og ser hvad ildsjæle i alle hjørner af vores kommune formår at løfte. Stor tak til alle jer, der dagligt yder kæmpe bidrag, såvel socialt, i forenings- og kulturelle tiltag. I gør en kæmpe forskel.

Stoltheden over at være en del af Guldborgsund og vores udvikling har ramt mig mange gange i 2018.

En blæsende september-dag, tog vi første spadestik til en ny Storstrømsbro, en bro som mange har kæmpet for i mange år og som i 2023 vil gøre, at der kan pendles mellem København og Nykøbing på 1 time. Broen vil ikke alene give mange arbejdspladser i anlægsfasen, men når den står færdig vil den forbedrede infrastruktur og kaste arbejdspladser af sig.

Netop det med flere arbejdspladser er jo et af vores mål. Der bliver allerede nu skabt flere arbejdspladser og det var derfor en glæde at se Guldborgsund rykke op i dansk industris erhvervsanalyse fra nr. 58 til nr. 31 ud af de 98 kommuner i Danmark. Men vi stopper ikke her, vi skal stadig være sultne efter at blive endnu bedre.

Jeg lagde ud med et helt løg med alle sine lag intakt 1 januar 2018. Nu er året gået og lagene er skrællet af

Jeg glæder mig til vi sammen i 2019 skal sætte nye standarder for hvad vi kan i Guldborgsund.

Noget kommer automatisk, men det meste skal vi selv række ud efter.

Jeg glæder mig til at række ud i 2019, således vi i fælleskab kan sætte endnu flere sejre ind på kontoen.

Vi har opnået meget, men lad os aldrig stille os tilfredse, men konstant stræbe efter mere fremgang.

Godt nytår!

John Brædder

borgmesterKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce