Annonce
Underholdning

Døllefjelde Marked og grænsekontrol

Foto: Sort Sol-koncerten torsdag aften på årets Døllefjelde Marked.

ÅRET DER GIK: I maj fortsatte retsmøderne i Brønderslevsagen og så rasede diskussionerne om grænsekontrol - også på Lolland-Falster.

Af Margit Olsen, Marta Gramstrup Rasmussen, Christina Oberschelp og Jesper Bøgh

Retssagen i den såkaldte Brønderslev-sag, hvor en 41-årig mand og en 37-årig kvinde stod tiltalt for omfattende seksuelt misbrug og vanrøgt af ni børn, rullede i hele maj måned ved Retten i Hjørring. Parret havde otte forskellige adresser på Sjælland og Lolland i perioden 1995-2006, inden de flyttede til Skanderborg og siden til Brønderslev.

Her blev parret anholdt 26. februar 2010, efter en nu 21-årig pige havde anmeldt sin far for vold og voldtægt.

Under en lang række afhøringer kom det frem hvordan parrets ni sammenbragte børn var blevet massivt vanrøgtet, voldtaget og mishandlet igennem mange år.

Under afhøringerne kom det også frem, at Ankestyrelsen rettede kritik af Lolland Kommune. Kommunen burde ifølge Ankestyrelsen have skredet ind og tvangsfjernet børnene i storfamilien allerede i 2006. Ifølge Ankestyrelsen satsede kommunens sagsbehandlere på at etablere et samarbejde med forældrene i stedet for at tvamgsfjerne børnene. Og det var en klar fejl, fremgik det af Ankestyrelsens redegørelse. Kommunen tog kritikken til efterretning, men vurderede samtidig, at kommunen ikke kunne have handlet anderledes med henvisning til de oplysninger om familien, som kommunen lå inde med på daværende tidspunkt.
Der faldt dom i sagen i juni måned.

Årets Døllefjelde Marked trak traditionen tro rigtigt mange mennesker til landsbyen. I nærheden af 120.000 mennesker gæstede Døllefjelde Markedet i Store Bededagsferien, der i 2011 lå noget sent – nemlig 19. til 22. maj. Bortset fra en regnbyge søndag eftermiddag var markedet præget af vaskeægte sommervejr med høj sol og et godt stykke over 20 grader.

26. maj blev en af årets store positive lokale nyheder bragt. Det var nemlig den dag, at det kom frem at en kommende tunnelelementfabrik skal placeres ved Rødbyhavn. Fabrikken skal producere tunnelelementer til den kommende tunnel under Femern Bælt. Alle på Lolland-Falster jublede over nyheden med udsigten til en stor fabrik med flere tusinde arbejdspladser til følge.

I forbindelse med forårets omfattende og vanskelige forhandlinger på Christiansborg om regeringens 2020-plan fik Dansk Folkeparti indføjet i aftalen, at der skulle indføres grænsekontrol – også ved Gedser og Rødbyhavn. Aftalen blev i medierne løbet af forsommeren debatteret meget og Danmark blev udsat for meget kritik fra især vores tyske naboer.

I starten maj måned kom det frem, at Rødbyhavn var et af seks områder i Danmark, der var blevet udpeget til placering af et slutdepot af de 5.000 kubikmeter atomaffald fra Risø. Det medførte stor modstand i de udpegede kommuner, hvor kommunerne gik sammen om at sige et meget fast og højlydt: Nej tak!

Efter flere retsdage blev den 22-årige Mathias Andersen fra Kettinge 18. maj dømt til tre års fængsel i den såkaldte skulptursag. Dommen gjaldt blandt andet tyveri af fem bronzeskulpturer på Lolland-Falster. Den 28-årige Dalibor Lupsa blev idømt fængsel i et år og ni måneder for at have deltaget i tyverierne af de fem skulpturer. Yderligere tre tiltalte i den omfattende sag, der gjaldt i alt 25 forhold, fik mindre straffe.

  • Foto: Sort Sol-koncerten torsdag aften på årets Døllefjelde Marked.
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet