cookie-og-privatlivspolitik

Underholdning

Tilfredshed med turistsæsonen indtil videre

2008 tegner til at blive et pænt år, lyder meldingen fra en række af landsdelens største turistattraktioner. Men noget rekordår er der ikke umiddelbart udsigt til.
19. juli 2008 kl. 00:07 Af Jakob Poulsen (jp@folketidende.dk)

Annonce

lolland-falster - Vi er tilfredse med sæsonen indtil videre. Det tegner til, at vi får en ganske fornuftig sæson, som kommer til at ligge på niveau med sidste år, der hører til i den gode ende.

Sådan siger Lalandias direktør for salg og marketing, Niels Feerup, i en midtvejsstatus over sommersæsonen 2008.

Lalandia har de senere år satset meget på at markedsføre sig i Sverige, og den indsats har båret frugt i år, hvor man ifølge Niels Feerup har flere svenskere i sommersæsonen, end man hidtil har oplevet.

Samtidig er det nyindviede udendørs poolområde også blevet en succes fra starten af, og det har især kunnet aflæses på antallet af bookinger for august.

Lalandia-direktørens førnævnte opfattelse deles af flere af hans kolleger i den lokale turistbranche.

Folketidende har foretaget en rundringning til en række af Lolland-Falsters større turistattraktioner samt Novasol, som står for udlejningen af en stor del af sommerhusene på blandt andet Marielyst.

Og bortset fra sidstnævnte, så melder de øvrige om en udmærket begyndelse på sæsonen.

- Indtil videre har det været en god sommer. Det kører, som det skal, og de gæster, der holdt sig væk på grund af vejret sidste år og forrige år, er kommet tilbage. Så vi holder budgetterne, fortæller Middelaldercentrets centerleder Peter Vemming og tilføjer, at centret har ?afsindigt mange norske gæster i øjeblikket?.I Knuthenborg Park & Safari forventer man også et pænt resultat for 2008. Her har man allerede et stykke på den pæne side af 100.000 gæster, hvilket svarer til niveauet for 2007.

Og amn forventer et slutfacit på cirka 270.000 gæster, når sæsonen er omme, hvilket i så fald vil være lidt bedre end sidste år. Men selvom Knuthenborg gerne vil have mange gæster i dyreparken, så er besøgstallet ikke den vigtigste succesfaktor, fortæller projektleder Camilla Nissen.

- Vi har meget fokus på omsætningen i parken. Det betyder mere for os at have en højere omsætning end et højere besøgstal fra år til år. Og på det punkt ligger vi bedre nu, end vi gjorde sidste år, og det er det vigtigste for os.

Knuthenborg forsøger hvert år at udvide med nye aktiviteter, som kan få gæsterne til at blive lidt længere og måske lige køber den ekstra is eller kop kaffee, som er med til at give en ekstra indtjening.

Senest har man i år amnlagt to nye veje i parken, så gæsterne nu kan komme til at køre på steder, hvor det før ikke var muligt at have bilen med.

Men det er ikke kun på Syd- og Midtlolland og i Sundby, at man ser med optimismepå 2008-sæsonen.

En af Vestlollands største turistattraktioner - u-båden i Nakskov - holder også periskopet højt.

- Det går rigtigt godt. Vi har så travlt, at vi næsten ikke kan følge med. Her er mellem 200 og 250 gæster om dagen i øjeblikket, fortæller Lotte Hansen fra U-båden.

Den tørlagte u-båd havde sidste år i juli 5.850 besøgende, og juli i år ser ud til at slutte på omtrent samme niveau.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce