cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Høegh håber at blive valgt som ny formand for Venstre Lolland og dermed stå i spidsen for den forandringsproces, partiet gennemgår både lokalt og på landsplan netop nu.
Henrik Høegh håber at blive valgt som ny formand for Venstre Lolland og dermed stå i spidsen for den forandringsproces, partiet gennemgår både lokalt og på landsplan netop nu.
Foto: Jan Knudsen

Valg

- Den gamle cirkushest vrinsker stadig

Viceborgmester Henrik Høegh stiller op som ny formand for Venstre Lolland, når coronaens forsamlingsforbud hæves og muliggør partiets generalforsamling.
28. april 2021 kl. 09:41 Af Birgitta Andersen

LOLLAND I oktober bragte Folketidende en artikel med overskriften "Stopper i politik". I artiklen afslørede viceborgmester Henrik Høegh (V), at han ikke genopstiller ved dette års kommunalvalg.

Men helt færdig med lokalpolitikken er Høegh'en nu ikke.

- Der skal vælges ny formand for Venstre Lolland på generalforsamlingen. Og der er en gammel cirkushest, som har overvejet, om han skulle give en hånd med. Så jeg er kandidat til formandsposten, siger han med et skævt smil.

Formand Benny Damgaard har meddelt, at han nu stiller op til kommunalbestyrelsen, og derfor er posten som leder af baglandet altså ledig.

- Jeg vil gerne være til rådighed, hvis byrådsgruppen ringer og spørger om råd. Men det skal understreges, at det kun er, når de ringer, siger Henrik Høegh, der ikke vil være en formand, der blander sig, når den politiske retning skal udstikkes.

Annonce

- Det har vi en rigtig dygtig borgmesterkandidat, Tine Vinther Clausen, til, siger han.

Netop Tine Vinther Clausens store fokus på borgerinddragelse har Henrik Høegh tænkt sig at bakke op om, hvis han bliver valgt som formand.

- Vores borgmesterkandidats motto er "Vi gør det sammen". Det forpligter. Vi har prøvet at holde møder om kriminalitet i Nakskov og narko i Maribo. Det er den model, vi vil bruge, siger Henrik Høegh, der varsler flere temamøder og kaffesnakke med borgerne.

- Det drejer sig eksempelvis om landsbyklynger og skoledistrikter. Og vi har fået mange forældrehenvendelser fra vores specialskoler. Vi vil gøre mere ud af at få snakket med dem, der har problemerne tæt inde på livet, siger han.


Et parti i krise

Ønsket om mere borgerkontakt tager afsæt i et par aktuelle sager.

Annonce

- Vi synes, vi har nogle sager lige nu, hvor vi politikere måske får kørt lidt hurtigt af sted med skyklapper på. Der er et behov for at standse op og tale med borgerne. Venstre trak blandt andet i håndbremsen med Axeltorv i Nakskov, og det ser ud til, at vi også får en sag i Maribo på Granfeldts Gård, siger Henrik Høegh.

- Det skal vi som bestyrelse gøre muligt, mens byrådsmedlemmerne skal stå for den politiske del. Vi skal stille op, arrangere og få det praktiske klar. Det politiske er ikke mit ansvar. Men på denne måde er cirkushesten stadig lidt med, smiler han.

Den nuværende formand, Benny Damgaard, har også været med i Venstres hovedbestyrelse. Her har han i det seneste turbulente år i partiet været en ivrig debattør. Turbulensen i partiet er ikke blevet mindre med den seneste vælger- og folketingsmedlems-flugt. Venstre er i krise, medgiver Henrik Høegh.

- Det har jeg det da skidt med. Men jeg er fortrøstningsfuld. Når Tine er ude og snakke over en kop kaffe, så har hun som regel altid medlemsskaber med hjem. Vi prøver lokalt at arbejde os ud af krisen, og det vil også være den opskrift, Venstre skal bruge på landsplan, siger Henrik Høegh, der altså vil fokusere på det lokale.

- Det er en pligt for formanden at være bindeleddet mellem hovedorganisationen og lokalforeningen. Jeg kender mange venstrepolitikere på landsplan, og jeg vil da deltage i hovedbestyrelsesmøderne. Og jeg vil, alt efter hvad jeg får med hjemme fra min partiforening, være samarbejdets mand, siger Høegh.

Annonce

- Jeg er helt sikker på, at der er en god, solid kerne i Venstre, der kan stå denne krise igennem. Og dem vil jeg bakke fuldt ud op om. Det kræver dog, at de opfører sig ordentligt, griner han.

Generalforsamlingen var sat til 22. april. Men det kan ikke lade sig gøre i forhold til forsamlingsforbuddet.

- Vi kunne kun gennemføre generalforsamlingen på Skype den dag, og det vil vi helst undgå, for vi tror, det begrænser antallet af deltagere, forklarer Henrik Høegh.

Bestyrelsen samles midt i maj for at finde en ny dato til ret derefter, når det indendørs forsamlingsforbud formentlig udfases.

Ud over valget til ny formand for lokalforeningen, byder generalforsamlingen formentlig også på en stor udskiftning i bestyrelsen.

Annonce

- Vi har desværre fire bestyrelsesmedlemmer, der har meddelt, at nu stopper de. Men der er friske kræfter, der byder sig til, og det er i høj grad friske piger, der byder sig til. Det ser vi frem til. Der bliver spændende valg på generalforsamlingen, siger Høegh.

Mødet vil formentlig også byde på et valg mellem hele to bud på en lokal folketingskandidat.

- Jeg kan desværre ikke have navnene med i dag. Men det er to fine kandidater. Så det skal nok blive spændende, lover Høegh.

Artiklen er bragt i Folketidende 10/4-2021KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE