Annonce
Politik

- Den gamle cirkushest vrinsker stadig

Henrik Høegh håber at blive valgt som ny formand for Venstre Lolland og dermed stå i spidsen for den forandringsproces, partiet gennemgår både lokalt og på landsplan netop nu. Foto: Jan Knudsen

Viceborgmester Henrik Høegh stiller op som ny formand for Venstre Lolland, når coronaens forsamlingsforbud hæves og muliggør partiets generalforsamling.

LOLLAND I oktober bragte Folketidende en artikel med overskriften "Stopper i politik". I artiklen afslørede viceborgmester Henrik Høegh (V), at han ikke genopstiller ved dette års kommunalvalg.

Men helt færdig med lokalpolitikken er Høegh'en nu ikke.

- Der skal vælges ny formand for Venstre Lolland på generalforsamlingen. Og der er en gammel cirkushest, som har overvejet, om han skulle give en hånd med. Så jeg er kandidat til formandsposten, siger han med et skævt smil.

Formand Benny Damgaard har meddelt, at han nu stiller op til kommunalbestyrelsen, og derfor er posten som leder af baglandet altså ledig.

- Jeg vil gerne være til rådighed, hvis byrådsgruppen ringer og spørger om råd. Men det skal understreges, at det kun er, når de ringer, siger Henrik Høegh, der ikke vil være en formand, der blander sig, når den politiske retning skal udstikkes.

- Det har vi en rigtig dygtig borgmesterkandidat, Tine Vinther Clausen, til, siger han.

Netop Tine Vinther Clausens store fokus på borgerinddragelse har Henrik Høegh tænkt sig at bakke op om, hvis han bliver valgt som formand.

- Vores borgmesterkandidats motto er "Vi gør det sammen". Det forpligter. Vi har prøvet at holde møder om kriminalitet i Nakskov og narko i Maribo. Det er den model, vi vil bruge, siger Henrik Høegh, der varsler flere temamøder og kaffesnakke med borgerne.

- Det drejer sig eksempelvis om landsbyklynger og skoledistrikter. Og vi har fået mange forældrehenvendelser fra vores specialskoler. Vi vil gøre mere ud af at få snakket med dem, der har problemerne tæt inde på livet, siger han.

Et parti i krise

Ønsket om mere borgerkontakt tager afsæt i et par aktuelle sager.

- Vi synes, vi har nogle sager lige nu, hvor vi politikere måske får kørt lidt hurtigt af sted med skyklapper på. Der er et behov for at standse op og tale med borgerne. Venstre trak blandt andet i håndbremsen med Axeltorv i Nakskov, og det ser ud til, at vi også får en sag i Maribo på Granfeldts Gård, siger Henrik Høegh.

- Det skal vi som bestyrelse gøre muligt, mens byrådsmedlemmerne skal stå for den politiske del. Vi skal stille op, arrangere og få det praktiske klar. Det politiske er ikke mit ansvar. Men på denne måde er cirkushesten stadig lidt med, smiler han.

Den nuværende formand, Benny Damgaard, har også været med i Venstres hovedbestyrelse. Her har han i det seneste turbulente år i partiet været en ivrig debattør. Turbulensen i partiet er ikke blevet mindre med den seneste vælger- og folketingsmedlems-flugt. Venstre er i krise, medgiver Henrik Høegh.

- Det har jeg det da skidt med. Men jeg er fortrøstningsfuld. Når Tine er ude og snakke over en kop kaffe, så har hun som regel altid medlemsskaber med hjem. Vi prøver lokalt at arbejde os ud af krisen, og det vil også være den opskrift, Venstre skal bruge på landsplan, siger Henrik Høegh, der altså vil fokusere på det lokale.

- Det er en pligt for formanden at være bindeleddet mellem hovedorganisationen og lokalforeningen. Jeg kender mange venstrepolitikere på landsplan, og jeg vil da deltage i hovedbestyrelsesmøderne. Og jeg vil, alt efter hvad jeg får med hjemme fra min partiforening, være samarbejdets mand, siger Høegh.

- Jeg er helt sikker på, at der er en god, solid kerne i Venstre, der kan stå denne krise igennem. Og dem vil jeg bakke fuldt ud op om. Det kræver dog, at de opfører sig ordentligt, griner han.

Generalforsamlingen var sat til 22. april. Men det kan ikke lade sig gøre i forhold til forsamlingsforbuddet.

- Vi kunne kun gennemføre generalforsamlingen på Skype den dag, og det vil vi helst undgå, for vi tror, det begrænser antallet af deltagere, forklarer Henrik Høegh.

Bestyrelsen samles midt i maj for at finde en ny dato til ret derefter, når det indendørs forsamlingsforbud formentlig udfases.

Ud over valget til ny formand for lokalforeningen, byder generalforsamlingen formentlig også på en stor udskiftning i bestyrelsen.

- Vi har desværre fire bestyrelsesmedlemmer, der har meddelt, at nu stopper de. Men der er friske kræfter, der byder sig til, og det er i høj grad friske piger, der byder sig til. Det ser vi frem til. Der bliver spændende valg på generalforsamlingen, siger Høegh.

Mødet vil formentlig også byde på et valg mellem hele to bud på en lokal folketingskandidat.

- Jeg kan desværre ikke have navnene med i dag. Men det er to fine kandidater. Så det skal nok blive spændende, lover Høegh.

Artiklen er bragt i Folketidende 10/4-2021

  • Henrik Høegh håber at blive valgt som ny formand for Venstre Lolland og dermed stå i spidsen for den forandringsproces, partiet gennemgår både lokalt og på landsplan netop nu. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo