cookie-og-privatlivspolitik

19

Billeder

Fintælling i Nykøbing F. Hallerne.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Afgørelsens timer: Fintællingen er i gang

BILLEDSERIE: I disse timer bliver alle stemmesedler talt en ekstra gang, og de personlige stemmer bliver talt op. Det er afgørende for flere lokale kandidaters politiske skæbne.
06. juni 2019 kl. 09:56 Af Jakob Poulsen og Palle Nevad Frandsen

Annonce

Selvom folketingsvalget som bekendt fandt sted i går, så er dagen i dag måske endnu mere nervepirrende for flere af de lokale spidskandidater.

Det er nemlig i dag torsdag, at de personlige stemmer bliver talt op, og dermed også først nu, at der reelt kan sættes navne på de mandater, som partierne har opnået i Sjællands Storkreds.

I Guldborgsundkredsen foregår optællingen i Nykøbing F. Hallerne, hvor arbejdet gik i gang ved 8.30-tiden, og i Lollandkredsen foregår fintællingen i Maribo.

Siden klokken 8 er der blevet talt på livet løs i Maribo Hallerne. Op mod 60 ansatte i Lolland Kommune har travlt med at få fintalt resultatet fra i aftes, og det er en fintælling, som også vil vise, hvordan de personlige stemmer er fordelt.

Især de personlige stemmer bliver ventet med spænding fra Kasper Roug, der efter et flot valg til Socialdemokratiet håber at nuppe et af de otte mandater i Sjællands Storkreds – det bliver dog svært.

- Det vil være ærgerligt, hvis vi ikke får et mandat, med så flot et valg til Socialdemokratiet i Lollandkredsen, sagde Kasper Roug i aftes, da det stod klart, at partiet har taget 40 procent af stemmerne i kommunen.

Valggeneral Henrik Madsen oplyser, at fintællingen i Maribo forventes at være afsluttet ved middagstid. Er der uoverensstemmelser på et af kommunens store valgsteder kan det dog godt trække ud et par timer.

Blandt de øvrige lokale kandidater, som venter i spænding, er René Christensen fra Dansk Folkeparti. Her er spørgsmålet, om han ryger med i det fald, partiet generelt har haft ved folketingsvalget.

I Sjællands Storkreds mister Dansk Folkeparti fire mandater og står blot tilbage med tre, og her vil de personlige stemmer afgøre, hvilke kandidater, der får de tre pladser.

Men også den 24-årige SF'er Anne Valentina Berthelsen, som stammer fra Sakskøbing, men er opstillet i Næstvedkredsen, kan måske få en plads i Folketinget. SF går nemlig frem fra to til tre mandater i Sjællands Storkreds.

Du kan følge udviklingen her på folketidende.dk i løbet af dagen.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her