cookie-og-privatlivspolitik
Alle 100 siddepladser i Pitstop Idestrup var besat i aftes, da der blev afholdt politikerbanko.

3

Billeder

Alle 100 siddepladser i Pitstop Idestrup var besat i aftes, da der blev afholdt politikerbanko.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Valg

Politikerbanko i pakket pitstop

Personlige og politiske gevinster på højkant.
22. maj 2019 kl. 16:32 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

IDESTRUP Der var et bredt spænd af gevinster på højkant, da der i aftes blev afholdt politikerbanko på Café Pitstop Idestrup med seks lokale folketingskandidater til det kommende valg 5. juni.

Om det var bankospillet eller muligheden for at lære politikerne lidt bedre at kende, der var den store attraktion, er ikke til at sige, men der var i hvert fald ikke en ledig stol at finde i cafeen.

Det gør, ifølge forpagter af Pitstop Idestrup, Mads Damgaard, arrangementet til det mest besøgte indendørsarrangement, imens han har forpagtet stedet.

- Det er jo godt, at der selv her halvvejs inde i valgkampen stadig er folk, der har lyst til at komme. Det kunne jo godt være, at det var begyndt at hænge folk lidt ud af halsen, fortæller Stine Pilt Olsen, der udover at stille op til valget for Det Konservative Folkeparti havde arrangeret indslaget med, som hun selv kalder det, borgernært demokrati sammen med Pitstop Idestrup.

Aftenen startede ud med grillet helstegt pattegris og gik herefter over til banko, hvor gevinsterne blev givet af de seks folketingskandidater. Med til gevinsterne fortalte hver enkelt en historie, både med og uden politisk budskab, om hvorfor de havde medbragt netop denne gevinst.

- Vi er rigtigt mange lokale kandidater til at repræsentere Lolland-Falster. Vores fælles mission er: stem lokalt og personligt. For det batter faktisk, fortæller Stine Pilt Olsen.

Et fælles gevinsttema blandt flere af kandidaterne var lokale fødevarer og vigtigheden af at støtte op omkring dem. Lennart Damsbo-Andersen (S) havde blandt andet taget lollandsk spegepølse med fra Nysted Slagteren. Rene Christensen (DF) havde sat en flaske kirsebærvin fra Frederiksdal Kirsebærvin samt lokaltproduceret honning på højkant. Der var også mulighed for at dyrke sine egne lokale fødevarer med Joan Kraghs (ALT) gave, der var i form af et æbletræ.

Opråber af bankotallene var borgmester John Brædder (G), der samtidig debuterede som bankovært.

- Det gik meget godt. Jeg sagde da i hvert fald ikke forkert nogen af gangene, griner han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce