cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Valg

Ruth Evensens liste er parat til at skifte navn

Ruth Evensens liste til det kommende kommunalvalg i Lolland Kommune kan skifte navn efter klage fra Frit Lolland.
25. oktober 2013 kl. 10:26 Af Marianne Knudsen (mk@folketidende.dk)

Annonce

Valgbestyrelsen i Lolland Kommune har på et møde fredag morgen accepteret, at Ruth Evensen fra Faderhuset, der stiller op til kommunalvalget i Lolland Kommune, kan skifte listenavn.

Ruth Evensen er villig til at skifte listenavn fra Frit Lolland til Det Frie Lolland, oplyser formanden for valgbestyrelsen, borgmester Stig Vestergaard (A) til Folketidende.

Det mulige navneskift er begrundet i at hjemstavnsforeningen Frit Lolland, der er stiftet i 1977 af nakskovitter, mener, at den har ret til navnet.

Ruth Evensen har frem til mandag klokken 12 til at indlevere en kandidatliste under det nye navn, som er underskrevet af kandidaterne og som 25 stillere også skal skrive under på. Før når det er sket, er det nye listenavn godkendt.

 Men listen har allerede valgt at skifte navn på sin hjemmeside.

Hvis noget går galt, kan Ruth Evensen stille op under det gamle navn, Frit Lolland, oplyser Lolland Kommunes valgstyrer Peter Leth Skude.

Peter Leth Skude oplyser, at han hverken har kunnet finde hjemstavnsforeningen på google, de gule sider eller i cvr-registret samt at den lukkede Facebook-gruppe for Frit Lolland først blev åbnet i går.

Ruth Evensen selv ønsker ikke at tale med Folketidende, da hun er utilfreds med overskriften ”Misbrug af navnet Frit Lolland” fra avisen i onsdags. Overskriften refererer til hjemstavnsforeningen, der mener, at den har ret til navnet.

Til Folketidende siger Ruth Evensen, at hun ikke vil sidestilles med en misbruger.

I torsdagsavisen beskrev Folketidende, at listen intet kendte til hjemstavnsforeningens eksistens, og at navnet Frit Lolland var i brug.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her