cookie-og-privatlivspolitik
Partierne bag konstitueringen i Region Sjælland præsenterede natten til onsdag den indgåede aftale. Fra venstre er det Heino Knudsen (S), Mette Vallentin (SF), Anne Møller Ronex (R), Jan Hendeliowitz (S), Carli Hækkerup (EL) og Bruno Jerup (EL).
Foto: Denny Michael Jakobsen

Valg

Solidt valg for S i Region Sjælland

Modsat landstendensen fik Socialdemokratiet et godt valg i Region Sjælland.
18. november 2021 kl. 14:00 Af Denny Michael Jakobsen

REGIONEN Samlet set har Socialdemokratiet haft tilbagegang på landsplan, muligvis som følge af dårlige sager som minksagen og de slettede sms'er.

Men i Region Sjælland har Socialdemokratiet en solid fremgang på 3,2 procent, og det betyder, at den siddende regionsrådsformand, Heino Knudsen (S) fra Nakskov, fortsætter på posten i de næste fire år.

Socialdemokratiet udbyggede sit forspring som største parti i regionen ved at vinde et ekstra mandat, så partiet nu har 15 mandater.

Næststørste parti Venstre fastholdt sine 10 mandater.

Posten som regionsrådsformand var dog længe uafklaret på valgnatten, hvor Venstres Jacob Jensen også forsøgte at samle et flertal bag sig.

Annonce

De Radikale fastholdt sine to mandater, og disse to mandater endte med at blive afgørende for at kunne samle et flertal i regionsrådet, der består af 41 medlemmer.

I sidste ende viste det sig svært for De Radikale at se sig selv i en konstituering med Nye Borgerlige. Derfor har Heino Knudsen nu brudt stimen fra de tidligere regionsrådsvalg, hvor magten mellem Venstre og Socialdemokratiet er skiftet ved hvert valg.

Modsat Socialdemokratiet i Region Sjælland fulgte Nye Borgerlige, De Konservative og Dansk Folkeparti alle landstendensen ved regionsrådsvalget.

Nye Borgerlige kom ind i regionsrådet med to mandater, mens De Konservative vandt to ekstra mandater.

Dansk Folkeparti led et stort nederlag med en tilbagegang på 8,3 procent, der betyder, at partiet mister fire af seks mandater og nu står tilbage med kun to pladser i regionsrådet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE