cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Valg

Udvalgsformanden har klippet sin sidste røde snor

Leif Utermöhl fik lige akkurat ikke stemmer nok - måske fordi han var ansigt på en række kontroversielle sager, måske fordi corona spændte ben i valgkampens slutspurt.
20. november 2021 kl. 18:10 Af David Arnholm

LOLLAND Søndag annoncerede formanden for teknisk udvalg, Leif Utermöhl (S), at han var blevet smittet med corona og derfor ikke kunne komme ud at føre valgkamp. Tirsdag aften sad han derfor derhjemme og fulgte valget i tv.

- Det var lidt anderledes at være væk fra valgstedet. Det har jeg ikke prøvet i mange år - ikke at være valgtilforordnet eller leder, fortæller han og tilføjer, at han savnede stemningen.

Hjemme i sofaen fik han også besked om, at han ikke blev genvalgt - han manglede 10 personlige stemmer for at vippe en af de andre kandidater af pinden. Derfor ærgrer det ham, at han ikke kunne komme ud at tale med vælgere søndag, mandag og tirsdag.

- Der er altid nogen, der ikke har besluttet sig før i sidste øjeblik. Dem kunne jeg måske have fanget. Men det er rent gætværk, siger han og tilføjer, at det måske også har spillet ind på resultatet, at han har været ansigtet på flere sager, der har delt vandene.

Han nævner selv opstillingen af vindmøller, renoveringen af Axeltorv, biogasanlægget ved Abed og fjernvarmesagen i Maribo.

Annonce

- Det er nok ikke nogen, der har fremmet mit stemmetal, bemærker han og tilføjer, at vælgerne har givet ham et vink med en vognstang:

- De vil gerne have nogle yngre og nogle mere kvalificerede. Og sådan er det. Det er en del af spillets regler, at man kan risikere ikke at blive valgt.

Dermed blev det til fire år i byrådet, og at han nu vil overveje, om han skal stille op igen om fire år.

- Der bliver jeg 63 år, så det ved jeg ikke rigtig, bemærker han.

Leif Utermöhl har dog været politisk aktiv i mange flere år, blandt andet som formand for partiets afdeling på Vestlolland - en post, han stadig har - og en overgang også som kredsformand. Og han har nydt arbejdet som formand for teknisk udvalg, selv om det var på en trist baggrund, han tog over for to år siden, da Gert Mortensen døde.

Annonce

Med masser af borgermøder og andre opgaver har posten været et fuldtidsjob for ham, og fra nytår skal han finde noget andet at lave og leve af. Han er uddannet pædagog og terapeut, men om det er inden for det pædagogiske område, ledelse, administration eller noget fjerde, han skal finde et job, ved han endnu ikke.

- Jeg er meget åben og omstillingsparat og har fået bekræftet, jeg er god til at tilegne mig ny viden, siger han og tilføjer en ros til administrationen og de øvrige medlemmer i teknisk udvalg for godt samarbejde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE