cookie-og-privatlivspolitik
Ascoli Piceno er en miniudgave af Firenze. Meget af den historiske del af byen er bygget af travertin fra stenbruddene i de omkringliggende bjerge.
Ascoli Piceno er en miniudgave af Firenze. Meget af den historiske del af byen er bygget af travertin fra stenbruddene i de omkringliggende bjerge.
Foto: Victors Farmor

WeekendTid

Det (næsten) ukendte Italien

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
26. november 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Venedig, Rom og Toscana har gjort Italien til en af Europas mest besøgte feriedestinationer, men landet har også ikke-overrendte områder, der er værd at besøge.

Det mener ejeren af rejsebureauet Viktors Farmor, Kirsten Gynther Holm, som i sensommeren besøgte regionen Marche ved Adriaterhavet, nabo til Toscana og Umbrien. "Sandt at sige havde jeg ikke noget kendskab til den del af Italien. Jeg blev betaget og besluttede på stedet at lave en rejse til Marche", fortæller hun.

På programmet for ottedagesturen står besøg i tre byer: Ancona, Urbino, der havde sin storhedstid i 1400-tallet, og Ascoli Piceno.

Sidstnævnte havde omkring 200 tårne i middelalderen, og i vore dage kan et halvt hundrede stadig ses.

Rejsen omfatter desuden tre vandringer i naturparkerne Sibillini og Gola Della Rossa samt rundvisning i Frasassi-grotterne - nogle af Europas største tilgængelige drypstenshuler. Indkvartering foregår blandt andet. på det tusindårige kloster Sant'Urbano.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce