cookie-og-privatlivspolitik
Lille lappedykker

4

Billeder

Lille lappedykker

WeekendTid

Fugleliv på Lolland og Falster

Asbjørn Jensen fra Idestrup har været rundt på Lolland og Falster for at fotografere fuglelivet en sidste gang.
06. april 2019 kl. 11:50 Af Pia Winther

Annonce

Gråkragen er stort set en standfugl i Danmark. Om vinteren kan vi opleve fugle fra det nordlige Skandinavien trække ned til Danmark for at overvintre. Det, der gør, at gråkragen klarer sig godt hele året, er, at de er altædende. Menukortet indeholder regnorme, insekter, fugleæg og som på foto en hare, som er kørt ihjel af en bil.

Den lille lappedykker er begyndt at komme tilbage til søer og moser efter at have tilbragt vinteren i fjorde og Guldborgsund. De vil gerne bygge rede i rørskoven og gerne lidt skjult. Foto viser, hvor meget vand den flytter, når den svømmer hurtigt for at komme hen til en anden lappedykker, som den mener, ikke bør være her.

Den hvide vipstjert er kommet tilbage fra Middelhavsområdet. De har været her siden midt i marts, og det er kun hannerne, vi ser. Hunnerne er måske kommet, når fuglesiden læses. Fuglen på foto er en han fra sidste år.

Den skarv, vi ser på Lolland og Falster, er mellemskarven. Der er storskarver i Danmark, men de ses stort set kun ved vestkysten. De fleste skarver trækker ned i Mellemeuropa om vinteren, og de fleste er nu tilbage og er parat til at yngle.

Man kan se, når skarven er klar til at yngle. Den får hvide fjer på hoved og hals, og bagerst på siden ses et hvidt felt. Lige nu ses de i vore havne ventende på varmere vejr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce