Annonce
Erhverv

Bygger helt ny fabrik

Spaden er sat i jorden til den nye fabrik, som S.E.W. North Filtration A/S skal rykke ind i næste år. Fra venstre: Forretningschef Mads Stærk, Business Lolland-Falster, salgsdirektør Lars Pedersen, direktør Jacob Jacobsen, S.E.W. North Filtration A/S, og borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune. Foto: Business Lolland-Falster

Eksportvirksomhed rykker til erhvervspark.

Filterproducenten S.E.W. North Filtration A/S er blevet for store til virksomhedens nuværende fabrik i det tidligere Maribo Bryghus.

Til næste år flytter ledelsen og de 37 medarbejdere ind i knap 8.000 topmoderne kvadratmeter i Erhvervsparken ved afkørsel 48. Den nye fabrik er en vigtig brik i virksomhedens ambition om at blive blandt de mest innovative på verdensplan.

Gazellevirksomheden har netop skrevet endeligt under på det, der bliver næste store skridt på vækstrejsen - en spritny fabrik beliggende i Maribo Erhvervspark. Og det til trods for en krise, der har ramt store dele af erhvervslivet.

- Vi eksporterer mere end 90 procent af vores produktion, og vi er også berørt af krisen, men det skræmmer os ikke. Vi har en langsigtet strategi og en klar vision. Hvis virksomheden skal være konkurrencedygtig i fremtiden, så skal vi have optimale rammer og den rigtige beliggenhed. Og det får vi i Maribo Erhvervspark, fortæller direktør og medejer Jacob Jacobsen.

For Jacob Jacobsen og partner Lars Pedersen var det i høj grad erhvervsparkens strategiske placering og de kommende infrastrukturprojekter, der gjorde udslaget.

- Vi kommer til at ligge lige i smørhullet i forhold til transport af vores produkter. Vi digitaliserer blandt andet vores forsendelsesprocedure og kommer til at have åbent 24 timer i døgnet for afhentning - det nedbringer vores udgifter til fragt. Og det sideløbende med, at vi fastholder vores position som den virksomhed med de korteste leveringstider. Det kan vi kun opnå med større kapacitet, og det kræver mere plads og flere maskiner, påpeger Jacob Jacobsen og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at konkurrencen skærpes globalt. Vores vision er at være blandt de fem bedste i verden. Ikke de største, men de mest innovative på udvikling, automatisering og digitalisering. Den vision er vi overbeviste om trives bedst på Lolland-Falster med erhvervsparken som centrum, siger Jacob Jacobsen.

Borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), glæder sig over virksomhedens beslutning om at blive i lokalområdet.

- Jeg er glad for, at byrådets valg om at investere i erhvervsparken nu resulterer i endnu en stor underskrift. At det så er en af de lokale virksomheder, der fortsat kan se fordelene i landsdelen og nu Maribo Erhvervspark, sætter en tyk streg under de gode rammevilkår og vækstperspektiverne, siger borgmesteren.

I Business Lolland-Falster, der har fungeret som bindeled mellem Lolland Kommune og S.E.W. North Filtration, glæder man sig over endnu en etablering i Maribo Erhvervspark.
Underskriften kommer i kølvandet på en særledes travl periode med stor interesse fra udefrakommende virksomheder.

- Vi oplever, at rekordmange virksomheder retter henvendelse for at høre mere om mulighederne i landsdelen. Danmarks største benzinkæde, OK a.m.b.a., investerer 12 millioner kroner i et nyt tankanlæg ude i erhvervsparken, og nu følger endnu en stor underskrift trop. Vi glæder os over, at de lokale virksomheder også går forrest og investerer langsigtet, lyder det fra forretningschef i Business Lolland-Falster, Mads Stærk.

S.E.W. North Filtration regner med at starte produktionen i den nye fabrik i maj/juni 2021.

Modelbillede af hovedbygningen på den kommende fabrik. Foto: Harritslev Arkitektur
  • Spaden er sat i jorden til den nye fabrik, som S.E.W. North Filtration A/S skal rykke ind i næste år. Fra venstre: Forretningschef Mads Stærk, Business Lolland-Falster, salgsdirektør Lars Pedersen, direktør Jacob Jacobsen, S.E.W. North Filtration A/S, og borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune. Foto: Business Lolland-Falster
  • Modelbillede af hovedbygningen på den kommende fabrik. Foto: Harritslev Arkitektur
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

112

128 taget i fartkontroller

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

Guldborgsund

Der kom 267 motorcykler: Uventet kæmpe-opbakning til konfirmation

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

Annonce
Annonce
Sport

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

112

Kirkerup-sagen: Advokat kræver over en halv million i erstatning

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Lolland

Strømafbrydelse var en fejl på kort

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet