Annonce
Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Kombinationen af ferieafvikling hos personalet og ekstraordinært meget sygdom blandt patienterne skabte en travl torsdag på sygehuset. Foto: Anders Knudsen
Også på Nykøbing F. Sygehus holder personalet sommerferie. Kombineret med ekstraordinært mange patienter gav det en hektisk torsdag, hvor et antal tilskadekommende ventede forgæves på at se en læge.

NYKØBING: Torsdag blev en overordentlig travl dag for personalet på Nykøbing F. Sygehus og en varm dag for de patienter, der ventede i skadestuens venteværelse.

Blandt andet for Morten K. Laugesen, der kørte fra det sydlige Lolland til sygehuset med en skadet finger. Han havde forinden aftalt besøget med lægevagten og var fremme klokken 18.00. Efter halvanden time fandt han ud af, at lægevagten ikke havde fået registreret, at han skulle tilses.

Så klokken 19.30 kom han ind til en sygeplejerske, fik en stivkrampevaccination og besked på at finde en plads i venteværelset, da hun gerne ville have en læge ind over. Her sad cirka seks andre personer. Blandt andet en ung mand, der ifølge Morten K. Laugesen havde ventet i 12 timer efter en bilulykke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men da klokken blev to natten til fredag meddelte en sygeplejerske, at den ene læge, der var på vagt på hele sygehuset, ikke nåede at konsultere de ventende på skadestuen. I stedet fik han hjælp til at lappe fingeren nødtørftigt sammen.

Beskeden om at der ikke ville komme en læge alligevel, skulle de have haft tidligere, og det er super beklageligt.

Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør, Nykøbing F. Sygehus

Og det var en ekstraordinært travl torsdag med en kombination af et større indtag af patienter end ellers og et mandefald på personalesiden, forklarer Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

For helt grundlæggende holder sygehuspersonalet ferie i øjeblikket ligesom mange andre. Det akutte fremmøde er dog uændret, så det, sygehusledelsen skærer ned på i sommerperioden, er planlagte aftaler.

- Men torsdag var der ekstraordinært meget sygdom på patientsiden. Derfor var supervisorfunktionen på skadestuen fjernet. Det er en funktion, som bemandes af en erfaren læge, der hjælper med at sikre, at patienterne får hjælp på et højt nok niveau, og strammer det til, så hjælper supervisoren også selv til, forklarer Peder Gunnar Fabricius.

For ikke så længe siden kiggede vi på, hvor lang tid patienter normalt venter på at blive tilset på akutafdelingen. Og i gennemsnit er det tre timer. På enkelte dage kan det være mere eller mindre, men gennemsnittet er tre timer.

Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør, Nykøbing F. Sygehus

Han understreger, at patienterne i venteværelset var grundigt tilset og vurderet så hurtigt som muligt efter ankomst. De akutte og slemt tilredte personer var derfor kommet hurtigt ind, imens de, der sad tilbage, var vurderet til ikke at være helt så akutte.

- Men beskeden om at der ikke ville komme en læge alligevel, skulle de have haft tidligere, og det er super beklageligt, siger han.

Presset sundhedssystem

Han tilføjer, at situationen torsdag ikke er et generelt problem.

- For ikke så længe siden kiggede vi på, hvor lang tid patienter normalt venter på at blive tilset på akutafdelingen. Og i gennemsnit er det tre timer. På enkelte dage kan det være mere eller mindre, men gennemsnittet er tre timer.

Morten K. Laugesen tilføjer, at han ikke for alvor var bekymret for sin finger. Han havde tøvet med overhovedet at tage på sygehuset og var i virkeligheden mere bekymret for den unge mand, der ventede efter en bilulykke.

Derudover bebrejder han i højere grad det politiske system frem for sygehuset for at skabe et sygehussystem, der er så presset i ferieperioder.

  • 11_nyk_corona-sygehus3
    Kombinationen af ferieafvikling hos personalet og ekstraordinært meget sygdom blandt patienterne skabte en travl torsdag på sygehuset. Foto: Anders Knudsen
Annonce
112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo