Annonce
Ugeavisen Lolland

Emil vil have Frigg til Nakskov

Emil foran skibet, som han drømmer om at få til Nakskov færgehavn. Foto: privat

Emil Krogh Petersen arbejder på at få færgen M/F Frigg Sydfyen til Nakskov, hvor den skal ligge ved kaj i den gamle færgehavn og tjene som turistattraktion, museum og restaurantskib.

NAKSKOV Nakskov har været en travl og god færgehavn i mange lange år. Hvorfor ikke fejre det og vise det til turisterne ved at have en fysisk færge liggende, som i tidernes morgen var en del af Lollands færgetrafik fra Tårs færgehavn?

Hvorfor ikke vise det frem og fortælle historien om, dengang Nakskov var en fast travl færgehavn?

Vi har endda stadig beviser på, at færgerne har været her i form for de gamle færgelejer og de gamle togskinner, som stadig findes i Nakskov havn.

Nakskov har også været vært for mange store danske færger, som lå og ventede på at blive solgt videre. Desuden har vi også bygget færger ovre på skibsværftet.

Ud fra disse tanker og konstateringer har Emil Krogh Petersen følgende konkrete forslag:

- Jeg foreslår at tage en af de sidste færger, vi har tilbage i Danmark, som stadig originalt sejlede med DSB´s røde, hvide og sorte farver. Den opgave vil jeg mene, at færgen M/F Frigg Sydfyen kan klare af mange forskellige grunde. En af de vigtigste er, at den har relation til Lolland.

M/F Frigg Sydfyen var dog bygget på Svendborg skibsværft i 1984 og indsat på ruten mellem Tårs og Spodsbjerg. Her sejlede den i 28 år, indtil juni 2012, hvor den og søsterskibet M/F Odin Sydfyen blev erstattet af de nye større færger M/F Lolland og M/F Langeland.

- Så selvom færgen M/F Frigg Sydfyen er bygget i Svendborg, har den alligevel sejlet tættere på Nakskov, og her synes jeg, at den burde få sin sidste kajplads som museum og cafe/restaurant skib, slår Emil fast.

- Som museumsskib kan færgen samarbejde med Nakskov Skibs & Søfartsmuseet, MS Museet for Søfart og Odense DSB museum. Den kan samtidige samarbejde med Korsørs museums færge M/F Broen om at fortælle historierne om alle de store og små, smukke færger, som har holdt Danmark sammen, inden alle de store broer blev bygget.

Populær ubåd

Nakskov havn havde engang en stor ubåd liggende. Den hed U359 og kom fra Rusland. Den havde intet med Nakskov, Lolland eller Danmark at gøre. Alligevel tiltrak ubåden hvert år i tusindvis af turister.

- Så tænk lige på, hvor mange der kunne komme, når der ligger en helt speciel dansk kulturfærge, hvor du både kan spise og lære en masse ting. En museumsfærge, som er helt dansk og som har med Lolland at gøre, siger Emil, som tænker, at M/F Frigg kan ligge der, hvor ubåden i sin tid lå.

- Det vil kræve ganske få og billige ændringer, bemærker han og peger på andre positive aspekter ved M/F Frigg Sydfyens faste kajplads i Nakskov:

M/F Frigg Sydfyen som museum og spisested burde være en social virksomhed, hvor unge med særlige behov kan komme og være i praktik.

Museumsfærgen vil også være med til at skabe arbejdspladser, både på spisestedet og i museet. Af arbejdsopgaver kan nævnes at være tjener i cafeen, kok i kabyssen, turguide i museet, rengøringspersonale og mange andre funktioner.

- M/F Frigg Sydfyen kan også være med til at fortælle historien om diverse skibsværfter, såsom Nakskovs skibsværft, hvor mange fra byen arbejdede, blandt andet min egen morfar, siger Emil Krogh Petersen og slutter:

- Der skal gøres en del for at bringe Frigg tilbage til sit originale udseende. Men det er ikke noget, som ikke kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
112

Politi undersøger sag om voldtægtsforsøg

Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Annonce
Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Annonce
Annonce