Annonce
Politik

Frederiksen har lagt udtalelser om mistillid fra Ellemann bag sig

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) giver onsdag status på regeringsforhandlingerne og det videre forløb på Christiansborg. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Der skal klinkes skår mellem statsministeren og Venstres formand, der har sagt, at han ikke stoler på hende.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen har under Minksagen sagt, at han ikke "stoler" på den fungerende statsminister, Mette Frederiksen (S).

Men det vil hun ikke holde ham op på. Det kommer hun ind på onsdag foran Statsministeriet, hvor en række partier er blevet sorteret fra i de igangværende regeringsforhandlinger.

Hun forsøger at danne en bred regering med særligt Venstre.

Annonce

- Jeg har været på Christiansborg i 21 år, og der er sagt meget gennem tiden. Der er ikke noget, der er sagt fra nogle kolleger, som jeg tager med ind i forhandlingslokalet.

- Jeg forhandler på et nyt stykke papir. Det er vores fælles opgave at afdække, om vi kan finde kompromisser, siger hun.

Mette Frederiksen er udpeget som kongelig undersøger efter folketingsvalget og forsøger at danne en bred regering over midten af dansk politik, selv om hun har et spinkelt rød flertal på 90 mandater.

Det skyldes inflationen, energikrisen og behovet for langvarige reformer.

Statsministeren tror på en bred regering og forhandler fortsat med Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Moderaterne, De Radikale samt SF.

De har tilkendegivet over for hende, at de enten er villige til at danne en regering eller at være parlamentarisk grundlag for en.

Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige er sorteret fra, og dermed går forhandlingerne ind i en ny fase, hvor der forhandles mere direkte.

Under Minksagen sagde Ellemann på et tidspunkt, at han ikke stoler på Mette Frederiksen, efter at de havde haft en telefonsamtale. Han kaldte det "ret vildt".

Men Mette Frederiksen ønsker ikke at gå yderligere ind i det. Hun kommer heller ikke ind på, om det har overrasket hende, at Venstre muligvis er klar til at indgå i en regering.

- Jeg oplever, at en række partier tilkendegiver, at nu ser vi, om det kan lade sig gøre. Der er kun en ting, der driver, og det er at skabe de bedste resultater for vores land, siger hun.

Venstre er inviteret til forhandlinger allerede onsdag, efter at flere partier er sorteret fra. Ved ankomsten udtrykker Jakob Ellemann-Jensen, at tillid er noget, de fortsat arbejder på.

- Tillid er ikke noget, man bare kan vælge at have. Tillid er noget, man skal opbygge og vinde hos hinanden. Jeg synes, det er vigtigt.

- Uanset om Venstre er i opposition eller i regering, så er det vigtigt, at det største og næststørste parti har tillid til hinanden, så det arbejder vi på.

- Det her er noget, vi arbejder på fra begge sider, og det er min oplevelse, at det, mener vi begge, er vigtigt, siger Ellemann på vej ind til mødet, som er uden bagkant.

Statsministeren forventer, der vil gå flere uger, før en ny regering er på plads. Det er dog ikke sikkert, at det lykkes i første omgang.

/ritzau/

Annonce
Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Annonce
Annonce
112

VÆRTSHUS SOLGTE ALKOHOL TIL MINDREÅRIGE

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

112

16-ÅRIG SPRITBILIST STANDSET

Guldborgsund

HÅBER AT SLIPPE AF MED MILLIONGÆLD

Lolland

KOMMUNE KLAGER OVER ARTIKEL I UGEAVIS

Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

112

BUS UNDERSØGT: INGEN VILLE KENDES VED KUFFERT

112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

- JEG VIL BARE HAVE MINE PROJEKTER TILBAGE

Indland

PATIENTERS VENTETID PÅ UDREDNING OG BEHANDLING STIGER I HELE LANDET

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Guldborgsund

PÅ STOFFER MED VÅBEN I LASTBILEN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Annonce
Annonce