Annonce
Guldborgsund

HAJKUTTERE SENDT AFSTED MED BULDER OG BRAG

Med salut og røgslør blev hajkutterne sendt godt afsted fra Nysted Havn. Foto: Anders Knudsen
Den 13. udgave af Hajkutterfestival & Regatta i Nysted er overstået, og det skete med en sidste dag fuld af hajkuttere ved havnekajen, som blev ledsaget mod Tyskland af både skibe, kanonsalut og ikke mindst godt med landkrabber, der fik sig én på opleveren ved synet af de flotte træskibe.

NYSTED: En helt igennem super oplevelse. Så kort og enkelt kan Helle Levisen som formand for Hajkutter Festival & Regatta beskrive de seneste dages afvikling af den store tilbagevendende Nysted-begivenhed.

- Nu er jeg på vej til Rostock for at uddele præmier her i eftermiddag, men allerede nu kan jeg godt sige, at vi fra arrangørernes side slet ikke har fået armene ned endnu i forhold til de seneste dage. Alt er simpelt hen gået efter plan A, lyder det i telefonen fra et sted nær Rostock torsdag formiddag fra Helle Levisen.

Hvis man lige ser bort fra et ledsageskib fra finske Helsinki, som først ankom 7.30 onsdag morgen på grund af nogle misforståelser af forskellig art, så er alt nærmest bare gået som smurt under denne netop overståede 13. udgave af Nysteds Hajkutter Festival & Regatta. Frivillige var der også nok af til at få pakket hele festivalen ned (minus det store telt) allerede inden klokken 16 onsdag eftermiddag.

Annonce

96 passagerer var med

- Vi fik sendt de syv hajkuttere og alle ledsageskibe godt afsted fra Nysted, og der var 96 passagerer med, hvoraf de fleste var tyskere, fortæller Helle Levisen om den officielle afslutning på festivalen, der som bekendt slutter af med kortegesejlads ud af Nysted Havn med kurs mod Rostock.

I forhold til, hvor mange gæster, der har været rundt om havnen i Nysted siden fredag i sidste uge, hvor Skipperknejpens åbning indledte endnu en hajkutterfestival, kan Helle Levisen ikke sige andet end, at det gode vejr og de mange aktiviteter i det omfangsrige program hver eneste dage har lokket rigtig mange til. Der bliver ikke solgt billetter eller talt personer ved indgangen til festivalen, så af gode grunde er der ingen præcise besøgstal.

- Folk kommer typisk i ryk hen over dagene, og det er i omegnen af 400-500 af gangen. Men der er ingen tvivl om, at vi har haft et stort rykind af havnegæster i år. Og så har hajkuttersejlerne været glade for igen at kunne mødes uden de mange forskellige restriktioner, som har været der de seneste år, slutter Helle Levisen af.

Og så har hajkuttersejlerne været glade for igen at kunne mødes uden de mange forskellige restriktioner, som har været der de seneste år.

Helle Levisen
Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce