Annonce
Ugeavisen Lolland

Krigs-udrustning søges til Ukraine

Arthur Kortsen sætter nu gang i en ny indsamling. Og nu handler det om militær-udstyr. Foto: Daniel Brøns
Fra sin afsides beliggende gård har Arthur Kortsen sammen med foreningen ”Bevar Ukraine” indsamlet tonsvis af tøj til det krigshærgede land. Men de har for tiden tøj nok. Til gengæld savner de nu udrustning til fronten.

NØRREBALLE: Det kan være lidt svært at forestille sig, at hele 5000 sække tøj har taget vejen retur helt ned til de nedlagte stalde for enden af den hullede Sørup Mosevej – og tilbage igen ad vejen med lastbiler og videre til nødlidende ukrainere i hele Europa.

Men ifølge en af initiativtagerne til indsamlingen Arthur Kortsen har foreningen ”Bevar Ukraine” indsamlet og videredistribueret ikke mindre end 5000 sække tøj på Sydsjælland og Lolland-Falster siden krigen brød ud – og sendt det hele videre via gården, der som eneste indsamlingssted på Sydsjælland og Lolland-Falster, ligger cirka 2 kilometer fra nærmeste landevej. Men mange har taget turen, og Arthur Kortsen er begejstret.

-Det er gået helt fantastisk, og ud over tøjet har foreningen også indsamlet 11 ambulancer og meget store pengebeløb, oplyser Kortsen, der på grund af en rygskade har god tid til at organisere arbejdet fra hjemmekontoret på Sørup Mosevej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men lige nu går det ikke så hurtigt med indsamlingerne. Det seneste konkrete initiativ fra Arthurs Kortsens side var var indsamling af sække ved P-pladsen nær Greenline i Maribo, der resulterede i et antal sække, der akkurat kunne fylde bilen og traileren. Og siden da har han ikke personligt taget initiativ til at køre ud for at hente tøj – også fordi tøj ikke er det vigtigste længere.

-Men krigen er rigtig slem for dem ved fronten, så derfor vil jeg nu sætte gang i en indsamling af alle typer af grej til dem, der kæmper. De skal bruge alt, der gør livet lettere i felten, såsom soveposer, liggeunderlag, varmt tøj i camouflagefarver, solide støvler, sokker og den slags, siger Arthur Kortsen, der håber at få en sending af sted inden for de kommende uger. Også meget gerne med langtidsholdbar mad, kogegrej og andre fornødenheder til mange ugers ophold i felten.

-Det bliver ikke noget problem at få det sendt videre, for min gård er en del af ruten for de transporter, der kører rundt i Europa for at hente og distribuere nødhjælp, siger Arthur Kortsen, der oplyser at tusindvis af europæiske frivillige i samarbejde med vognmænd også transporterer flygtninge rundt på transporterne.

Kunne godt bruge hjælp

Selv om Arthur Kortsen råder over et stort antal tørre kvadratmeter i sit nedlagte landbrug - med enkelte utætheder i taget – så erkender han, at den lange, bumpede grusvej ikke er helt optimal for en indsamling.

-Det kunne være fantastik, hvis andre på Lolland kunne deltage i indsamlingen og stille lokaler til rådighed, så man kan aflevere udrustning flere steder, siger Kortsen, der gerne kommer forbi med traileren, hvis nogen har indsamle større mængder udstyr.

Der er døgnåbent for enden af Sørup Mosevej i nummer 30. Er Arthur ikke hjemme, så kan man bare stille sækkene i porten, hvorefter han vil lægge det hele ind i den tørre del af stalden, hvor det kan afvente næste transport til fronten. Fødevarer bør aftales nærmere, hvis det ikke er på dåse, så det hurtigt kommer videre.

Selv om Sørup Mosevej 30 er eneste indsamlingssted på Sydsjælland og Lolland-Falster, så findes der andre steder i Danmark masser af andre indsamlingssteder. Se kort over mulighederne her: www.kortlink.dk/2fzyy

Foreningen Bevar Ukraine kan støttes med penge også. Se mulighederne på www.supportukraine.dk

  • arthur-ukraine (1)
    Arthur Kortsen sætter nu gang i en ny indsamling. Og nu handler det om militær-udstyr. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet