Annonce
Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Normalt er Kem Ljungquist (tv) vant til at kæmpe sine slag inde i ringen (her til stævnet i Nykøbing i april), men en dag i december måtte han bruge sit håndværk i privaten for at afværge en potentielt yderst farlig situation. Arkivfoto: Ingrid Riis
Kem Ljungquist skulle torsdag vidne i retten mod en 22-årig mand, der var sigtet for at overfalde ham og hans familie bevæbnet med en kniv. - Jeg har mest bare ondt af ham, siger bokseren.

NYKØBING: Retten i Nykøbing havde torsdag eftermiddag besøg af den lokale bokser, Kem Ljungquist, der skulle vidne mod en mand, som var sigtet for groft overfald på bokseren og hans familie en sen decemberdag sidste år.

Den store sværvægtsbokser har egentligt mest fokus på at kickstarte sin boksekarriere med planlagt cameo på et stævne 11. juni i Ringkøbing, og så har han en ambition om at lave sit eget stævne i Nykøbing indenfor i år. Men Retten i Nykøbing kaldte, og Kem Ljungquist svarede.

Folketidende var til stede, da bokseren skulle vidne om, hvad der var sket, som var ledt til en stribe sigtelser mod en 22-årig mand, blandt andet sigtelsen om groft overfald med en kniv.

Annonce

Svingede mod Kem

Gennem adskillige vidnesagn - samt Kems eget, der kom som et af de senere - blev der hurtigt tegnet et billede af, hvad der har været en begivenhedsrig aften for både politi, den sigtede og Kem Ljungquist.

Familiemedlemmer for den store bokser var blevet konfronteret af en 22-årig mand, der virkede irrationel og ude af kontrol. Derefter havde de tilkaldt blandt andre Kem Ljungquist for at nedtone situationen. Det eskalerede dog hurtigt, og pludseligt hev den sigtede en kniv frem, som han begyndte at svinge mod den tredobbelte nordiske mester.

Annonce

Pacificerede ham

- Jeg spørger ham, hvad problemet er, siger Kem Ljungquist i retssalen, og han fortsætter med at forklare, at det var omkring her, den sigtede trak kniven.

- Jeg valgte at vente på muligheden for at pacificere ham, og at han kiggede væk. Da muligheden så bød sig, så pacificerede - eller slog - jeg ham og kniven ud af hans hånd, siger Kem Ljungquist til domsmænd, anklager og forsvarer.

Annonce

Blod overalt

Selv om bokseren afværgede situationen, så blev det til sidst en halvblodig affære. Gerningsmanden selv havde nemlig i tumulten grebet om knivens blad - det understregede, at den sigtede har været noget ude af sig selv og under påvirkning.

- Jeg havde blod overalt efterfølgende, men det var ikke mit. Det var den sigtede, der havde holdt om bladet på kniven, og mens jeg forsøgte at holde ham nede, så har det ramt mig, siger Kem Ljungquist i retten.

Bokseren måtte tage turen fra København i forbindelse med retssagen, da hændelsen fandt sted i nærområdet. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce

Dømt for en stribe forhold

Den 22-årige var i forvejen kendt af retssystemet for blandt andet voldelige forhold, og til sidst blev han også idømt seks måneders fængsel for den stribe sigtelser, der var rejst mod ham i forbindelse med aftenen i december. Dømt for blandt andet trussel med kniv, besiddelse af kniv og at slå en betjent i den efterfølgende arrest.

- Jeg har mest bare ondt af ham. Jeg ønsker bare, at han skal have noget hjælp, og det her er ikke noget, jeg har haft nogle søvnløse nætter over. Jeg er urørt på alle måder, undtagen i forhold til, at jeg har medlidenhed med ham her, siger Kem Ljungquist foran retten efter vidnesbyrdet.

- Han har jo brug for noget hjælp, men omvendt følte jeg mig også forpligtet til at vidne, for vi kan ikke have folk, der går rundt og er ude af kontrol med knive på sig. Det kunne være gået meget galt, siger Kem Ljungquist til sidst.


Annonce
Annonce
Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

Annonce
112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

Annonce
Forsiden netop nu
Forside

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Forside

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Guldborgsund

REVYSKUESPILLERE OVERRASKET MED HYLDEST

Annonce
Vejr

RISIKO FOR TÆT TÅGE AFLØSES AF SOL, SKYER OG NÆSTEN 30 GRADER

Guldborgsund

SMADREDE VINDUER, TAG OG MUR VED INDBRUD

Sommervarme

GODT NYT FRA SYGEHUSET: MEGET FÅ ER KOMMET IND MED DEHYDRERING

Sport

MODLØSE NYKØBING FC HAVDE INGEN CHANCE MOD HB KØGE

Guldborgsund

SNART PÅ TV: BENNY FRA FALSTER BLIVER GIFT VED FØRSTE BLIK

112

BRANDVÆSEN MÅTTE TILKALDE POLITI

Høsten 2022

STORT TILLØBSSTYKKE: LANDMAND INVITEREDE GÆSTER MED I MEJETÆRSKER

Lolland

NEJ TIL AT HASTEBEHANDLE SAG OM MULTIHANDICAPPEDE SOFIE

Annonce
Annonce