Annonce
Ugeavisen Lolland

Mere plads i julegave

Tommy Hansen har fået installeret lifte, som kan klare 5 ton - og lifte, som er specialbygget til elbiler. Foto: Daniel Brøns
Julen 2022 venter ejeren af Maribo Bilcenter bliver en af de travleste nogensinde. Men også en af de bedste, for han skal overtage et splinternyt værksted med masser af plads – og udstyr til at håndtere store biler også.

MARIBO: Sikke meget plads. Det er det første, man bemærker, når man træder indenfor i det, der skal blive til Maribo Bilcenter den første hverdag i det nye år.

Og ejeren af bilcentret Tommy Hansen kan slet ikke vente på at tage den nye gave i brug. Og det ikke kun på grund af de rummelige indendørs forhold med mange lifte og god plads til værktøj og udstyr.

- Ved værkstedet på Brovejen er vi også så presset udendørs, at det kan være svært for kunderne at finde parkering. Det bliver helt slut, når vi indtager bygningen ved afkørsel 48, hvor vi fortsat vil være meget synlige, siger Tommy Hansen, der siden han overtog Maribo Bilcenter for seks år siden konstant har været i vækst.

Annonce

- Først til nytår får jeg plads til alle de folk, som vi burde være, og det bliver mine mekanikere glade for, for indtil nu har vi måttet klare os med lidt for få ressourcer, siger han.

Mere effektivt

Det nye sted får værkstedet ikke kun flere ressourcer. Det får også bedre mulighed for at arbejde effektivt.

- Er der plads til at hænge værktøjet logisk, og er der plads til rigeligt med lifte, så skal man ikke rykke rundt på tingene hele tiden, og det sparer rigtigt meget tid og frustration også, siger han og viser en lang række af lifte, der egner sig til hvert deres formål.

- Moderne lifte gør det nemmere at komme rundt om bilen mens man arbejder – og så skal man have nogle særlige lifte til elbiler, siger han og tilføjer, at der nu også er lifte, der kan løfte hele fem tons – mod tidligere højest 3500 kilo.

- Så kan vi servicere flere autocampere og håndværkerbiler, der kan være fyldt med værktøj og andre ting, siger han og viser værkstedets store dæk-værksted, hvor der vil være alt i udstyr til at ordne dæk.

- Næsten alt arbejde med dæk kan i fremtiden ordnes i ergonomisk arbejdshøjde og uden tunge løft på vores dæklinje. Det bliver et stort fremskridt, siger han og viser en elevator, der løfter dækkene op på første sal, hvor der kan opbevares dæk for kunderne.

Miljøet i centrum

Ved byggeriet er der også blevet taget højde for, at energiforbruget skal i bund. Derfor er der installeret solceller og varmepumpe – men desværre ikke fjernvarme, da fjernvarmen ikke er indlagt i industriområdet.

En god nyhed er dog, at Tommy Hansen fik bestilt det store byggeri, inden krigen i Ukraine brød ud – og det hele derfor har holdt budgettet.

- Jeg har kun ros til overs til Henrik Lund Lauridsen, der er hovedentreprenør på byggeriet. Alt er blevet, som vi har aftalt, og tidsplanen ser ud til at holde siger han. Lige nu er det især arbejde på badeværelser, som mangler, ligesom der mangler fliser, maling og spartling på gulve, vægge og lofter.

Ud over værksted bliver der i øvrigt også bilsyn i hallen.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce