Annonce
Ugeavisen Lolland

Mere plads i julegave

Tommy Hansen har fået installeret lifte, som kan klare 5 ton - og lifte, som er specialbygget til elbiler. Foto: Daniel Brøns
Julen 2022 venter ejeren af Maribo Bilcenter bliver en af de travleste nogensinde. Men også en af de bedste, for han skal overtage et splinternyt værksted med masser af plads – og udstyr til at håndtere store biler også.

MARIBO: Sikke meget plads. Det er det første, man bemærker, når man træder indenfor i det, der skal blive til Maribo Bilcenter den første hverdag i det nye år.

Og ejeren af bilcentret Tommy Hansen kan slet ikke vente på at tage den nye gave i brug. Og det ikke kun på grund af de rummelige indendørs forhold med mange lifte og god plads til værktøj og udstyr.

- Ved værkstedet på Brovejen er vi også så presset udendørs, at det kan være svært for kunderne at finde parkering. Det bliver helt slut, når vi indtager bygningen ved afkørsel 48, hvor vi fortsat vil være meget synlige, siger Tommy Hansen, der siden han overtog Maribo Bilcenter for seks år siden konstant har været i vækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først til nytår får jeg plads til alle de folk, som vi burde være, og det bliver mine mekanikere glade for, for indtil nu har vi måttet klare os med lidt for få ressourcer, siger han.

Mere effektivt

Det nye sted får værkstedet ikke kun flere ressourcer. Det får også bedre mulighed for at arbejde effektivt.

- Er der plads til at hænge værktøjet logisk, og er der plads til rigeligt med lifte, så skal man ikke rykke rundt på tingene hele tiden, og det sparer rigtigt meget tid og frustration også, siger han og viser en lang række af lifte, der egner sig til hvert deres formål.

- Moderne lifte gør det nemmere at komme rundt om bilen mens man arbejder – og så skal man have nogle særlige lifte til elbiler, siger han og tilføjer, at der nu også er lifte, der kan løfte hele fem tons – mod tidligere højest 3500 kilo.

- Så kan vi servicere flere autocampere og håndværkerbiler, der kan være fyldt med værktøj og andre ting, siger han og viser værkstedets store dæk-værksted, hvor der vil være alt i udstyr til at ordne dæk.

- Næsten alt arbejde med dæk kan i fremtiden ordnes i ergonomisk arbejdshøjde og uden tunge løft på vores dæklinje. Det bliver et stort fremskridt, siger han og viser en elevator, der løfter dækkene op på første sal, hvor der kan opbevares dæk for kunderne.

Miljøet i centrum

Ved byggeriet er der også blevet taget højde for, at energiforbruget skal i bund. Derfor er der installeret solceller og varmepumpe – men desværre ikke fjernvarme, da fjernvarmen ikke er indlagt i industriområdet.

En god nyhed er dog, at Tommy Hansen fik bestilt det store byggeri, inden krigen i Ukraine brød ud – og det hele derfor har holdt budgettet.

- Jeg har kun ros til overs til Henrik Lund Lauridsen, der er hovedentreprenør på byggeriet. Alt er blevet, som vi har aftalt, og tidsplanen ser ud til at holde siger han. Lige nu er det især arbejde på badeværelser, som mangler, ligesom der mangler fliser, maling og spartling på gulve, vægge og lofter.

Ud over værksted bliver der i øvrigt også bilsyn i hallen.

  • Tommy Hansen har fået installeret lifte, som kan klare 5 ton - og lifte, som er specialbygget til elbiler. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo