Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

Det var blandt andet ved et borgermøde tilbage i marts, at sommerhusejere i området udtrykte stor skepsis overfor planer, som bygherre endte med at droppe. Foto: Anders Knudsen
Efter bygherre trak projekt ved Kobbelsølejr tilbage har området manglet en tidssvarende lokalplan. Nu har det politiske udvalg vedtaget at sende en ny i høring.

GEDESBY: Sommerhusejere omkring den tidligere Kobbelsølejr kunne tidligere på året ånde lettet op. Her kom det frem, at bygherre på et projekt ved den tidligere feriekoloni, Kobbelsølejren, havde trukket sit projekt tilbage.

Mandag behandlede Teknik, Klima- og Miljøudvalget så en ny lokalplan for området. Den er skrevet med udgangspunkt i det allerede eksisterende område og tillader for eksempel ikke, at man bygger huse på op til syv meter i højden. Dét var nemlig et af naboernes største problemer med det tidligere foreslåede projekt.

Formand for udvalget, Annemette S. Johnsen(SF), fortæller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes egentlig, projektet var superflot, og jeg håber, at de vil forsøge at realisere det et andet sted i vores kommune. Men jeg har heller ikke noget problem med at anerkende naboernes protester. De var meget kede af det og bekymrede for, at det ville forstyrre områdets unikke fred og ro, lyder det.

Jeg synes egentlig, projektet var superflot og jeg håber, at de vil forsøge at relisere det et andet sted i vores kommune.

Annemette S. Johnsen (SF), formand i Teknik, Klima og Miljø-udvalget.

Samme regler skal gælde

Ifølge udvalgsformanden går forslaget nu på nogle mere almindelige sommerhuse. For den nuværende lokalplan, hvor Kobbelsølejren er et feriecenter passer ganske enkelt ikke til virkeligheden. Feriecentret er nedlagt. Så på mødet i udvalget blev det besluttet at sende en fornyet lokalplan 208  og kommuneplantillæg 12 i 4 ugers offentlig høring. Om den nye plan skriver administrationen til udvalget:

"Der er nu udarbejdet et nyt forslag til lokalplan, som er baseret på de gældende regler fra bygningsreglementet, og som i vid udstrækning følger de samme regler som naboområderne. Det er således også lokalplanens vision, at de nye sommerhuse underlægges de samme regler som naboerne. Idet sommerhusområdet er udbygget over de sidste cirka 50 år, er der dog sket et skifte i byggestilen. Det må derfor forventes, at et nyt område under alle omstændigheder kan komme til at adskille sig fra naboområdet. Naboområdet vil dog også, i takt med genopførsel af sommerhuse, kunne få et andet visuelt udtryk, så lokalplanområdet og naboområdet ensartes over en lang årrække."

Artiklen fortsætter efter annoncen

225 kvadratmeter er muligt

Ifølge Johnsen lægger den nye  lokalplan op til, at grundene får en bebyggelsesprocent på 15.

- Det betyder, at de kommende sommerhuse i området kan få en størrelse på op til 225 kvadratmeter, siger hun med tryk på ordet kan.

Formanden fortsætter:

- Der er i dag efterspørgsel på den slags huse, fordi man kan være flere generationer i dem. Intet siger, de vil blive bygget, men man har lov til det, lyder det.

Folketidende har været i kontakt med Gedesby Østre Strand Grundejerforening, der tidligere har markeret sig i debatten om lokalplaner for området.  Umiddelbart er der stadig glæde over, at der ikke kan bygges helt så højt, som først frygtet.

- Men vi er opmærksomme og skal også nærlæse forslaget til lokalplanen, som kommunen vil sende i høring. Umiddelbart lægger jeg mærke til, at man vil etablere en vej, så man kan køre igennem området. Jeg kan godt være betænkelig ved den trafik, det kan give i et roligt område, hvor vi ellers kun har blinde veje, siger hun.

Perioden for den 4 ugers høring er endnu ikke lagt fast.

Uddrag fra lokalplanforslag 208

  • Bebyggelsen skal fremstå i træ malet i sort, hvid, jordfarver eller en blanding heraf. Til taget kan bruges en varieret palette af materialer herunder, tegl, bølgetagplader af cembrit eller eternit, skiffertag eller tagpap med listeinddækning. Taget skal have en taghældning på mellem 15 og 30 grader.
  • I stil med det eksisterende sommerhusområde, der reguleres efter bygningsreglementet, kan der bygges i 1 etage og 5 meter i højden. Idet sommerhusene i det eksisterende sommerhusområde ikke er så store og gennemsnitsgrundene er lige under 1200 kvadratmeter, gives der mulighed for at grunde kan udstykkes ned til 1000 kvadratmeter.
  • For at sikre at der ikke udstykkes for store grunde, stilles der krav om en maksimal udstykning på 1500 kvadratmeter. Bebyggelsesprocenten fastsættes til 15 procent for den enkelte grund.

Guldborgsund Kommune
  • 03 syd kobbelsø møde06
    Det var blandt andet ved et borgermøde tilbage i marts, at sommerhusejere i området udtrykte stor skepsis overfor planer, som bygherre endte med at droppe. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Kødtyv vendte tilbage - og så blev han anholdt

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Chokeret over ny aftale: - Det er ærgerligt og uambitiøst

112

Kødtyv vendte tilbage - og så blev han anholdt

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Politik

Ny aftale om folkeskolen: Mere lokal frihed

Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Politik

Endnu en politiker skifter parti: Regeringen kan ikke længere regne med flertal

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Annonce
Annonce
Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster