Annonce
Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Idestruphallen har god belægning for det kommende år, men gruer for udgifterne, særligt til el-regningen. Billedet her er fra 2019, hvor Forældreforeningen i B1938, holdt fastelavn i hallen. Foto: Jan Knudsen
I Idestruphallen er de heldigt stillet med varme fra Sydfalster Varmeværk, der holder priserne i ro. Anderledes frygter man, det kommer til at se ud med el-regningen. I Guldborgsund Kommune er man opmærksom på de ændrede vilkår for hallerne.

IDESTRUP: Det har været en smule op ad bakke at drive hal de senere år. Først kom corona og alle nedlukningerne. Nu kommer de høje priser på istandsættelse og drift. I denne uge meldte brancheforeningen for ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren HI således ud, at man er bekymret for om flere, særligt de selvejende haller, må dreje nøglen om.

I Idestrup er hallen netop selvejende. Formand for bestyrelsen, Villy Østergaard, kender godt til kollegernes udfordringer. Men hvad med hallens egne omkostninger til energi?

- Det ser problematisk ud og så alligevel. Vi er heldigere stillet, fordi vi får varme fra Sydfalster Varmeværk, der har holdt priserne i ro. Så det er ikke varmeregningen, vi er bekymrede for, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi er heldigere stillet, fordi vi får varme fra Sydfalster Varmeværk, der har holdt priserne i ro. Så det er ikke varmeregningen, vi er bekymrede for.

Villy Østergaard, formand for bestyrelsen i Idestruphallen

Sydfalster Varmeværk fyrer med halm og biobrændsel. I foråret sænkede de prisen, og det glæder formanden for bestyrelsen i værket, Hans Nielsen, at være en stabil kilde til varme for kunderne i en vanskelig tid.

- Det er superfint. Og umiddelbart ser det ud som om, vi kan holde priserne stabile i de næste ti år. Kun hvis rammevilkårene ændres, kan der opstå en ny situation, siger han og forklarer, at rammevilkårene for varmeværket eksempelvis er, hvis afgifterne på brændsel pludselig stiger.

Forventer stor regning

Så vidt varmeregningen. Men for en stor bygning som Idestruphallen vil udgifterne til elektricitet også stige. Netop den regning ser Villy Østergaard på ingen måde frem til at modtage.

- Lige nu er vi på den tid af året, hvor vi forbruger mindst. Vi kender ikke fremtiden, men vi regner med at blive hårdt ramt af det, selvom vi over de senere år har gjort mange energibesparende tiltag, siger han og fortæller, at døre, vinduer og taget alt sammen er udskiftet for nyligt.

- Vi har også energiskyl på toiletterne og sensorer, så lyset selv slukker, når der ikke er folk her. Lige pt. kan vi ikke gøre mere for at få omkostninger til elektricitet længere ned, mener han.

Lige pt. kan vi ikke gøre mere for at få omkostninger til el længere ned.

Villy Østergaard, formand for bestyrelsen i Idestruphallen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunen er obs

På et fællesmøde mellem kommunen og de selvejende haller i foråret har udfordringerne været til debat.

- Det er blevet aftalt, at administrationen skal danne sig et faktuelt indblik i situationen, og det arbejde bliver igangsat her, når folk er landet fra ferie, siger Ole K. Larsen (V) formand for landdistrikter, kultur og fritidsudvalg.

- Men det er helt sikkert noget, der er på plakaten, og når vi kender det fulde omfang, kommer vi til at tage en politisk drøftelse af de mulige løsninger, siger han.

Ligesom alle andre kommuner får Guldborgsund tilskud fra staten, som løbende reguleres. Der kunne være forventning om, at statens regulering af løbende tilskud til kommunen kommer til at tage højde for de ændrede vilkår.

I Idestruphallen ved Villy Østergaard godt, hvad han håber, kommunen gør.

- Når en frivillig forening booker hallen, betaler kommunen 25 kroner pr. time i refusion. Det beløb mener vi godt kunne være højere.

Rundspørge blandt haller

  • HI har lavet en mindre rundspørge blandt sine medlemmer. Her har samlet 91 anlæg - både kommunale og selvejende - svaret.
  • Af de 91 svarer ni anlæg, at de er bekymret for, at de bliver nødt til at lukke på grund af de stigende energipriser.
  • 30 respondenter mener, at de bliver nødt til at reducere serviceniveauet på grund af stigende energipriser. Det kan eksempelvis være med kortere åbningstider.
HI: Brancheorganisation for ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren
  • 04nyk_Fastelavn i Idestrup5
    Idestruphallen har god belægning for det kommende år, men gruer for udgifterne, særligt til el-regningen. Billedet her er fra 2019, hvor Forældreforeningen i B1938, holdt fastelavn i hallen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet