Annonce
Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Idestruphallen har god belægning for det kommende år, men gruer for udgifterne, særligt til el-regningen. Billedet her er fra 2019, hvor Forældreforeningen i B1938, holdt fastelavn i hallen. Foto: Jan Knudsen
I Idestruphallen er de heldigt stillet med varme fra Sydfalster Varmeværk, der holder priserne i ro. Anderledes frygter man, det kommer til at se ud med el-regningen. I Guldborgsund Kommune er man opmærksom på de ændrede vilkår for hallerne.

IDESTRUP: Det har været en smule op ad bakke at drive hal de senere år. Først kom corona og alle nedlukningerne. Nu kommer de høje priser på istandsættelse og drift. I denne uge meldte brancheforeningen for ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren HI således ud, at man er bekymret for om flere, særligt de selvejende haller, må dreje nøglen om.

I Idestrup er hallen netop selvejende. Formand for bestyrelsen, Villy Østergaard, kender godt til kollegernes udfordringer. Men hvad med hallens egne omkostninger til energi?

- Det ser problematisk ud og så alligevel. Vi er heldigere stillet, fordi vi får varme fra Sydfalster Varmeværk, der har holdt priserne i ro. Så det er ikke varmeregningen, vi er bekymrede for, lyder det.

Annonce

Vi er heldigere stillet, fordi vi får varme fra Sydfalster Varmeværk, der har holdt priserne i ro. Så det er ikke varmeregningen, vi er bekymrede for.

Villy Østergaard, formand for bestyrelsen i Idestruphallen

Sydfalster Varmeværk fyrer med halm og biobrændsel. I foråret sænkede de prisen, og det glæder formanden for bestyrelsen i værket, Hans Nielsen, at være en stabil kilde til varme for kunderne i en vanskelig tid.

- Det er superfint. Og umiddelbart ser det ud som om, vi kan holde priserne stabile i de næste ti år. Kun hvis rammevilkårene ændres, kan der opstå en ny situation, siger han og forklarer, at rammevilkårene for varmeværket eksempelvis er, hvis afgifterne på brændsel pludselig stiger.

Forventer stor regning

Så vidt varmeregningen. Men for en stor bygning som Idestruphallen vil udgifterne til elektricitet også stige. Netop den regning ser Villy Østergaard på ingen måde frem til at modtage.

- Lige nu er vi på den tid af året, hvor vi forbruger mindst. Vi kender ikke fremtiden, men vi regner med at blive hårdt ramt af det, selvom vi over de senere år har gjort mange energibesparende tiltag, siger han og fortæller, at døre, vinduer og taget alt sammen er udskiftet for nyligt.

- Vi har også energiskyl på toiletterne og sensorer, så lyset selv slukker, når der ikke er folk her. Lige pt. kan vi ikke gøre mere for at få omkostninger til elektricitet længere ned, mener han.

Lige pt. kan vi ikke gøre mere for at få omkostninger til el længere ned.

Villy Østergaard, formand for bestyrelsen i Idestruphallen
Annonce

Kommunen er obs

På et fællesmøde mellem kommunen og de selvejende haller i foråret har udfordringerne været til debat.

- Det er blevet aftalt, at administrationen skal danne sig et faktuelt indblik i situationen, og det arbejde bliver igangsat her, når folk er landet fra ferie, siger Ole K. Larsen (V) formand for landdistrikter, kultur og fritidsudvalg.

- Men det er helt sikkert noget, der er på plakaten, og når vi kender det fulde omfang, kommer vi til at tage en politisk drøftelse af de mulige løsninger, siger han.

Ligesom alle andre kommuner får Guldborgsund tilskud fra staten, som løbende reguleres. Der kunne være forventning om, at statens regulering af løbende tilskud til kommunen kommer til at tage højde for de ændrede vilkår.

I Idestruphallen ved Villy Østergaard godt, hvad han håber, kommunen gør.

- Når en frivillig forening booker hallen, betaler kommunen 25 kroner pr. time i refusion. Det beløb mener vi godt kunne være højere.

Rundspørge blandt haller

  • HI har lavet en mindre rundspørge blandt sine medlemmer. Her har samlet 91 anlæg - både kommunale og selvejende - svaret.
  • Af de 91 svarer ni anlæg, at de er bekymret for, at de bliver nødt til at lukke på grund af de stigende energipriser.
  • 30 respondenter mener, at de bliver nødt til at reducere serviceniveauet på grund af stigende energipriser. Det kan eksempelvis være med kortere åbningstider.
HI: Brancheorganisation for ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren
Annonce
Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

Annonce
Forsiden netop nu
112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Annonce
Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Skolelukning

BORGERFORENING KRITISERER FEJL OG MANGLER I SPAREFORSLAG

Lolland

CITY ROCK GENÅBNER SOM DINER OG VÆRTSHUS

Guldborgsund

KONKURS TRUER SPORTSCENTER: UDVALGSFORMAND TAGER FAT MED DET SAMME

Lolland

FLERE BENYTTER SIG AF SPROGSKOLE

112

KØRTE 113 KM/T I 60 KM-ZONE

Energikrise

SAKSKØBING SPORTSCENTER ER AKUT LUKNINGSTRUET

Guldborgsund

BRYDNING I VERDENSKLASSE

Annonce
Annonce