Annonce
Lolland

Ros til ny strategi for Nakskov

Repræsentanter for Nakskov Handel og Erhverv havde fredag formiddag besøg af Kaffeklubben. Foto: Claus Hansen

- Det er virkelig godt at høre nyt, der peger fremad, i stedet for alt for meget ynk og klynk. Vi har i mange år oplevet, at der er brugt mange kræfter på at skælde ud på de andre i egen kommune, sagde Lennart Damsbo-Andersen.

NAKSKOV Tre af Kaffeklubbens medlemmer (Lokale folketingsmedlemmer i Folketinget) lagde fredag formiddag vejen forbi Nakskov. De gæstede Nakskov Handel og Erhverv og hørte om foreningens nye strategi.

Der blev talt om uddannelse, rekrutteringsproblemer og Rute 9, men noget, de tre folketingsmedlemmer alle udtrykte flere gange, var stor ros til den holdningsændring, de oplevede i den nye strategi for Nakskov og nærmeste omegn.

- Det er virkelig godt at høre nyt, der peger fremad, i stedet for alt for meget ynk og klynk. Vi har i mange år oplevet, at der er brugt mange kræfter på at skælde ud på de andre i egen kommune. Det er et virkelig fornuftigt skifte, at man vil gøre noget selv, som Lennart Damsbo-Andersen (S) udtrykte det.

Både formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, og bestyrelsesmedlemmer Mette Rix Krabbe og Klaus Møller sagde flere gange.

- Vi gider ikke brokke os over, at de andre får mere, og hele tiden sige, at det er kommunen, der skal betale.

Også Kasper Roug (S) mente, at det er en kæmpe styrke, at Nakskov rejser sig og siger, vi vil gerne gøre noget selv.

Med Peter Dan Petersens gennemgang af Nakskov Handel og Erhvervs nye strategi blev det tydeligt for de tre folketingspolitikere, at der er lagt en plan.

Når han fortalte om foreningens ønske at skifte fra at være en handelsby til at blive en oplevelsesby, vakte det lidt snak.

- Jeg har altid opfattet Nakskov som en industriby, og der er stadig mange, der mener, der skal være røg i skorstene, sagde Lennart Damsbo.

Det var Peter Dan Petersen enig i. Han mener bare, at der mangler nogen til at varetage Nakskovs interesser som turistby.

- Nakskov var tilbage i 70'erne rig og selvfed. Byen havde ikke brug for turister og har derfor ingen turismestrategi, sagde han.

Folketingspolitikerne gjorde klart, at Nakskov alene ikke har store chancer, når det drejer sig om Christiansborg.

- Vi skal være ærlige at sige, at når vi sidder på Christiansborg, bliver Nakskov en meget lille spiller. I refererer til kommunen, og mange ting skal løses kommunalt, sagde René Christensen (DF).

Men han opfordrede også til at tænke stort og konkret, for hvis det er noget, andre kan lære af, kan det være interessant for Folketinget.

Både han og Lennart Damsbo-Andersen åbnede for, at folketingspolitikerne kan hjælpe med at fjerne barrierer for udvikling.

Der blev også talt en del om uddannelser. Det er et stort ønske for Nakskov Handel og Erhverv at få flere uddannelser til Nakskov. Som eksempler blev nævnt uddannelser indenfor e-handel og energi.

Det fandt Kasper Roug meget interessant og noget, der kan være med til at løfte Vestlolland. Men han gjorde også opmærksom på, at når Kaffeklubben mødes, taler de om hele Lolland-Falster.

- Kommunerne har besluttet, at Nykøbing er uddannelsesby, derfor er der planlagt 25 universitetspladser der. Men hvis det drejer sig om uddannelser på Celf-niveau, kan det lade sig gøre, sagde Lennart Damsbo-Andersen.

René Christensen bemærkede, at en skole ikke behøver være et hus, man cykler hen til. Da han for år tilbage besøgte Cornwall i England, oplevede han, at al universitetsundervisning foregik online, kun eksaminer mødte man op til.

- Hvorfor gør vi ikke det i Danmark. Sig, det gør vi i Nakskov, sagde han

Grundlæggende var Peter Dan Petersen tilfreds med besøget. Han fik blandt andet også fortalt, at Nakskov gerne vil være klyngeby for nye energivirksomheder. Det vakte også interesse hos Kaffeklubben.

- Klynger tænker ikke i penge, men i rammer. Hvor kan vi få rammerne? Der er ofte udfordringer med kystzoner og Natura 2000-områder, forklarede René Christensen.

Men alle tre folketingspolitikere var enige i, at de gerne ville være med til at pege på Nakskov, næste gang en statsinstitution skal flytte ud.

Formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, fremlagde foreningens nye strategi for de tre folketingsmedlemmer. Foto: Claus Hansen
Fra venstre René Christensen (DF), Kathrine Hartmann, Peter Dan Petersen, Kasper Roug (S), Lennart Damsbo-Andersen (S), Klaus Møller og Mette Rix Krabbe. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Femern

Nyt supermarked kan blive lokal købmands redning

Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Annonce
Annonce