Annonce
Lolland

Ros til ny strategi for Nakskov

Repræsentanter for Nakskov Handel og Erhverv havde fredag formiddag besøg af Kaffeklubben. Foto: Claus Hansen

- Det er virkelig godt at høre nyt, der peger fremad, i stedet for alt for meget ynk og klynk. Vi har i mange år oplevet, at der er brugt mange kræfter på at skælde ud på de andre i egen kommune, sagde Lennart Damsbo-Andersen.

NAKSKOV Tre af Kaffeklubbens medlemmer (Lokale folketingsmedlemmer i Folketinget) lagde fredag formiddag vejen forbi Nakskov. De gæstede Nakskov Handel og Erhverv og hørte om foreningens nye strategi.

Der blev talt om uddannelse, rekrutteringsproblemer og Rute 9, men noget, de tre folketingsmedlemmer alle udtrykte flere gange, var stor ros til den holdningsændring, de oplevede i den nye strategi for Nakskov og nærmeste omegn.

- Det er virkelig godt at høre nyt, der peger fremad, i stedet for alt for meget ynk og klynk. Vi har i mange år oplevet, at der er brugt mange kræfter på at skælde ud på de andre i egen kommune. Det er et virkelig fornuftigt skifte, at man vil gøre noget selv, som Lennart Damsbo-Andersen (S) udtrykte det.

Både formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, og bestyrelsesmedlemmer Mette Rix Krabbe og Klaus Møller sagde flere gange.

- Vi gider ikke brokke os over, at de andre får mere, og hele tiden sige, at det er kommunen, der skal betale.

Også Kasper Roug (S) mente, at det er en kæmpe styrke, at Nakskov rejser sig og siger, vi vil gerne gøre noget selv.

Med Peter Dan Petersens gennemgang af Nakskov Handel og Erhvervs nye strategi blev det tydeligt for de tre folketingspolitikere, at der er lagt en plan.

Når han fortalte om foreningens ønske at skifte fra at være en handelsby til at blive en oplevelsesby, vakte det lidt snak.

- Jeg har altid opfattet Nakskov som en industriby, og der er stadig mange, der mener, der skal være røg i skorstene, sagde Lennart Damsbo.

Det var Peter Dan Petersen enig i. Han mener bare, at der mangler nogen til at varetage Nakskovs interesser som turistby.

- Nakskov var tilbage i 70'erne rig og selvfed. Byen havde ikke brug for turister og har derfor ingen turismestrategi, sagde han.

Folketingspolitikerne gjorde klart, at Nakskov alene ikke har store chancer, når det drejer sig om Christiansborg.

- Vi skal være ærlige at sige, at når vi sidder på Christiansborg, bliver Nakskov en meget lille spiller. I refererer til kommunen, og mange ting skal løses kommunalt, sagde René Christensen (DF).

Men han opfordrede også til at tænke stort og konkret, for hvis det er noget, andre kan lære af, kan det være interessant for Folketinget.

Både han og Lennart Damsbo-Andersen åbnede for, at folketingspolitikerne kan hjælpe med at fjerne barrierer for udvikling.

Der blev også talt en del om uddannelser. Det er et stort ønske for Nakskov Handel og Erhverv at få flere uddannelser til Nakskov. Som eksempler blev nævnt uddannelser indenfor e-handel og energi.

Det fandt Kasper Roug meget interessant og noget, der kan være med til at løfte Vestlolland. Men han gjorde også opmærksom på, at når Kaffeklubben mødes, taler de om hele Lolland-Falster.

- Kommunerne har besluttet, at Nykøbing er uddannelsesby, derfor er der planlagt 25 universitetspladser der. Men hvis det drejer sig om uddannelser på Celf-niveau, kan det lade sig gøre, sagde Lennart Damsbo-Andersen.

René Christensen bemærkede, at en skole ikke behøver være et hus, man cykler hen til. Da han for år tilbage besøgte Cornwall i England, oplevede han, at al universitetsundervisning foregik online, kun eksaminer mødte man op til.

- Hvorfor gør vi ikke det i Danmark. Sig, det gør vi i Nakskov, sagde han

Grundlæggende var Peter Dan Petersen tilfreds med besøget. Han fik blandt andet også fortalt, at Nakskov gerne vil være klyngeby for nye energivirksomheder. Det vakte også interesse hos Kaffeklubben.

- Klynger tænker ikke i penge, men i rammer. Hvor kan vi få rammerne? Der er ofte udfordringer med kystzoner og Natura 2000-områder, forklarede René Christensen.

Men alle tre folketingspolitikere var enige i, at de gerne ville være med til at pege på Nakskov, næste gang en statsinstitution skal flytte ud.

Formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, fremlagde foreningens nye strategi for de tre folketingsmedlemmer. Foto: Claus Hansen
Fra venstre René Christensen (DF), Kathrine Hartmann, Peter Dan Petersen, Kasper Roug (S), Lennart Damsbo-Andersen (S), Klaus Møller og Mette Rix Krabbe. Foto: Claus Hansen
  • Repræsentanter for Nakskov Handel og Erhverv havde fredag formiddag besøg af Kaffeklubben. Foto: Claus Hansen
  • Formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, fremlagde foreningens nye strategi for de tre folketingsmedlemmer. Foto: Claus Hansen
  • Fra venstre René Christensen (DF), Kathrine Hartmann, Peter Dan Petersen, Kasper Roug (S), Lennart Damsbo-Andersen (S), Klaus Møller og Mette Rix Krabbe. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Annonce
Annonce
Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo