Annonce
Guldborgsund

SK... GODT! FRANZ JÄGER-RENOVERING ER ET SCHMUCKSTÜCK

Yderst til højre er det de to skuemestre, Bernd Otte og Georg Wolther. I midten er det lærer Tomas Franke og yderst til venstre er det fra midten Hendrik, Alexander og Jan-Phillip, tre nyudklækkede unge industriteknikere. Foto: Anders Knudsen
Tre unge tyske industriteknikere havde tirsdag deres Frans Jäger-vogn til skue. De bestod opgaven med ros og formand for Olsen Banden Fanklub var rørt over indsatsen og resultatet.

GEDSER: Ternet skjorte, en brun ruskindsjakke og en attachémappe. Den tyske skuemester går med faste skridt hen imod den grønne vogn med alle nitterne, den berømte Franz Jäger-vogn. Eller i hvert fald berømt, hvis man har set mange Olsen Banden film og egentlig ikke i så mange andre sammenhænge, viser det sig. For Franz Jäger findes nemlig slet ikke i virkeligheden. Det var et navn, Erik Balling stjal fra en tysk fotograf, han engang havde arbejdet sammen med.

Men i dag handler det om tre unge tyske industriteknikere og deres kunnen. De er tilbage i Danmark for at vise, hvad de har arbejdet med samt fremlægge overvejelser, fremgangsmåder og resultat. Det hele foregår i Det Gule Palæ på Gedser Remise med deltagelse af to tyske skuemestre og elevernes lærer.

Fik en mail

Samarbejdet kom i stand efter en henvendelse fra elevernes lærer. Der er nemlig tradition for, at tyske industriteknikere tager ud og laver forskellige projekter, imens de er under uddannelse.

- Jeg fik en mail fra Tomas Franke. De havde hørt, at vi havde denne vogn. Så var de her et par gange og fik lavet lidt tegninger, og sådan kom det i stand, fortæller Uffe Junker, sekretær i bestyrelsen  Bevaringsforeningen Gedser Remise.

Til dagens skuestykke er også formanden for Olsen Banden-fanklub, Rune Holm Clausen, dukket op. Om svendestykket siger han:

- Det er et fantastisk flot stykke arbejde, de har lavet. Det er rørende for mig at se, og jeg håber, det kan blive et trækplaster for byen. Jeg bliver bare glad på vegne af alle Olsen Banden fans.

Det er rørende for mig at se.

Rune Holm Clausen, formand i Olsen-Banden Fanklub
Annonce

Den orange gris

Næste projekt bliver at få en kopi af den orange gris, der trækker vognen. Den originale får de næppe fingre i, for i Odense har en anden fanklub sikret sig grisen.

- Men de bliver nok lidt misundelige, når de ser, vi har den her, mener Finn Rasmussen, formand for Bevaringsforeningen, Gedser Remise og peger på den grønne vogn, en kopi af vognen der var med i Olsen Banden på Sporet.

På Gedser Remise er de i hvert fald temmelig begejstrerede for de tre unges hårde arbejde. Og skuemestrene kvitterer da også med ros og kalder renoveringen et Schmuckstück.

- Og hvad vil I så sige, I har lært? spurgte en af skuemestrene. Og Hendrik svarede: - Improvisation, at bruge det, man nu har til rådighed. Foto: Anders Knudsen
Hendrik taler om togvognens reparation, som han forklarede var i mega dårlig stand, da de så den første gang. Foto: Anders Knudsen.
Annonce
Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Annonce
Annonce
Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Guldborgsund

MØD DRENGENE PÅ BRÆNDTE EGE

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Sport

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

112

MYSTISK BRAND I REDSKABSKUR VED SKOLE

Guldborgsund

SYGEHUS: RS-VIRUS HAR RAMT TIDLIGERE I ÅR

Lolland

HER ARBEJDER MAN MED AT SKAFFE RENT DRIKKEVAND - TIL ALLE

Livsstil

LAN DIN EGEN JULESNAPS - DU KAN GODT NÅ DET

Guldborgsund

91-ÅRIG NYDER STADIG SIN AFTENWHISKY

Lolland

HER ER DER EKSTRA BEHOV FOR SALG AF KLEJNER

Annonce
Annonce