Annonce
Guldborgsund

SK... GODT! FRANZ JÄGER-RENOVERING ER ET SCHMUCKSTÜCK

Yderst til højre er det de to skuemestre, Bernd Otte og Georg Wolther. I midten er det lærer Tomas Franke og yderst til venstre er det fra midten Hendrik, Alexander og Jan-Phillip, tre nyudklækkede unge industriteknikere. Foto: Anders Knudsen
Tre unge tyske industriteknikere havde tirsdag deres Frans Jäger-vogn til skue. De bestod opgaven med ros og formand for Olsen Banden Fanklub var rørt over indsatsen og resultatet.

GEDSER: Ternet skjorte, en brun ruskindsjakke og en attachémappe. Den tyske skuemester går med faste skridt hen imod den grønne vogn med alle nitterne, den berømte Franz Jäger-vogn. Eller i hvert fald berømt, hvis man har set mange Olsen Banden film og egentlig ikke i så mange andre sammenhænge, viser det sig. For Franz Jäger findes nemlig slet ikke i virkeligheden. Det var et navn, Erik Balling stjal fra en tysk fotograf, han engang havde arbejdet sammen med.

Men i dag handler det om tre unge tyske industriteknikere og deres kunnen. De er tilbage i Danmark for at vise, hvad de har arbejdet med samt fremlægge overvejelser, fremgangsmåder og resultat. Det hele foregår i Det Gule Palæ på Gedser Remise med deltagelse af to tyske skuemestre og elevernes lærer.

Fik en mail

Samarbejdet kom i stand efter en henvendelse fra elevernes lærer. Der er nemlig tradition for, at tyske industriteknikere tager ud og laver forskellige projekter, imens de er under uddannelse.

- Jeg fik en mail fra Tomas Franke. De havde hørt, at vi havde denne vogn. Så var de her et par gange og fik lavet lidt tegninger, og sådan kom det i stand, fortæller Uffe Junker, sekretær i bestyrelsen  Bevaringsforeningen Gedser Remise.

Til dagens skuestykke er også formanden for Olsen Banden-fanklub, Rune Holm Clausen, dukket op. Om svendestykket siger han:

- Det er et fantastisk flot stykke arbejde, de har lavet. Det er rørende for mig at se, og jeg håber, det kan blive et trækplaster for byen. Jeg bliver bare glad på vegne af alle Olsen Banden fans.

Det er rørende for mig at se.

Rune Holm Clausen, formand i Olsen-Banden Fanklub
Annonce

Den orange gris

Næste projekt bliver at få en kopi af den orange gris, der trækker vognen. Den originale får de næppe fingre i, for i Odense har en anden fanklub sikret sig grisen.

- Men de bliver nok lidt misundelige, når de ser, vi har den her, mener Finn Rasmussen, formand for Bevaringsforeningen, Gedser Remise og peger på den grønne vogn, en kopi af vognen der var med i Olsen Banden på Sporet.

På Gedser Remise er de i hvert fald temmelig begejstrerede for de tre unges hårde arbejde. Og skuemestrene kvitterer da også med ros og kalder renoveringen et Schmuckstück.

- Og hvad vil I så sige, I har lært? spurgte en af skuemestrene. Og Hendrik svarede: - Improvisation, at bruge det, man nu har til rådighed. Foto: Anders Knudsen
Hendrik taler om togvognens reparation, som han forklarede var i mega dårlig stand, da de så den første gang. Foto: Anders Knudsen.
Annonce
Annonce
Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Annonce
Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

Annonce
Forsiden netop nu
112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

Forside

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Forside

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Annonce
Guldborgsund

REVYSKUESPILLERE OVERRASKET MED HYLDEST

Vejr

RISIKO FOR TÆT TÅGE AFLØSES AF SOL, SKYER OG NÆSTEN 30 GRADER

Guldborgsund

SMADREDE VINDUER, TAG OG MUR VED INDBRUD

Sommervarme

GODT NYT FRA SYGEHUSET: MEGET FÅ ER KOMMET IND MED DEHYDRERING

Sport

MODLØSE NYKØBING FC HAVDE INGEN CHANCE MOD HB KØGE

Guldborgsund

SNART PÅ TV: BENNY FRA FALSTER BLIVER GIFT VED FØRSTE BLIK

112

BRANDVÆSEN MÅTTE TILKALDE POLITI

Høsten 2022

STORT TILLØBSSTYKKE: LANDMAND INVITEREDE GÆSTER MED I MEJETÆRSKER

Annonce
Annonce